19 de gener de 2021 19/1/21

Programa d’oci alternatiu para adolescents

Programa d’oci alternatiu para adolescents - (foto 1)

  Els alcaldes i els regidors de Joventut de Nules i Moncofa presenten un programa d’oci alternatiu per als adolescents que es desenvoluparà conjuntament els dissabtes de vesprada i de forma alternativa en cada municipi.

  A partir del primer dissabte de març i fins a meitat del mes de maig tindrà lloc una prova pilot d'este projecte, on els adolescents de 12 a 17 anys podran gaudir d'un programa d'activitats conjunt entre els dos municipis que es desenvoluparà a les vesprades. Per a això es disposarà d'un servei de transport específic que portarà els grups de participants de manera alterna a l'un o l'altre municipi, i que dissenyaran les seues activitats. Estes activitats, que es pretén que tinguen un caràcter lúdic, esportiu i festiu, estaran acompanyades per un equip de professionals que guiaran els processos de disseny i gestió, i tindran lloc en diferents instal·lacions municipals.

  Els responsables dels dos municipis han remarcat que este projecte té com a objectiu crear espais de socialització i creixement dels joves, i sorgeix amb una doble finalitat: d'una banda omplir el buit que hi ha en els nostres municipis d'una oferta d'oci menys consumista, més creativa i participativa per a un col·lectiu com l'adolescent aprofitant els recursos i les instal·lacions públiques que disposa el nostre entorn; i d'altra banda incidir de manera preventiva en les conductes de risc, per a fomentar estils de vida i pautes de consum més saludables.

  La iniciativa va sorgir de les regidories de Joventut i Educació de Moncofa amb l'objectiu de “buscar sinergies entre les dues poblacions aprofitant que els joves de Moncofa i Nules són alumnes de l'IES Gilabert de Centelles”, assegura l'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls. A més, incideix: “ampliem l'oferta d'oci juvenil alhora que s'ofereix a un major nombre de joves”.

  Cal destacar que estos projectes d'oci alternatiu són una iniciativa que, a pesar que responen a molts objectius, no tenen com a finalitat enfrontar-se a altres estils d'oci juvenil; promouen, simplement, espais alternatius per al temps lliure dels joves, perquè puguen gaudir de noves maneres de gestionar el seu oci, des d'una perspectiva més saludable, cooperativa i innovadora.

  Escolta directa

  Per a la posada en marxa és imprescindible comptar amb un equip promotor d'adolescents - destaquen els regidors de Joventut-, perquè d'esta manera es puguen recollir les inquietuds i les propostes de la joventut dels dos municipis en relació a l'oferta cultural i d'oci que els interesse: "La idea d'este grup és que els joves tinguen un espai on poder dialogar, participar i implicar-se, i que l'administració els secunde. El millor és poder programar en funció dels seus interessos". Tots dos han reivindicat la utilitat d'este òrgan per a fer efectius els drets de participació del col·lectiu juvenil.

  Pujar