elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Ajuntaments de Xilxes i Moncofa traslladen a Acuamed la impossibilitat d'assumir el cost de la desaladora

Els Ajuntaments de Xilxes i Moncofa traslladen a Acuamed la impossibilitat d'assumir el cost de la desaladora

    Els Ajuntaments de Xilxes i Moncofa han traslladat a Acuamed la impossibilitat d'assumir el cost de la desaladora en una reunió en la qual han participat els alcaldes dels dos municipis, José Martínez i Wesceslao Alós, i el gerent d'Acuamed, Álvaro Alcázar.

    En aquesta reunió tots dos primers edils han posat sobre la taula la necessitat de buscar alternatives viables davant la impossibilitat que els consistoris assumeixquen el cost de l'aigua produïda i de part de la construcció del projecte, el qual ascendeix a 49'1 milions d'euros, dels quals 17'9 corresponen a l'aportació de la Unió Europea a través dels Fons Feder.

    Des d'Acuamed s'ha indicat que han sol·licitat una pròrroga de 2 anys per la qual la Unió Europea podria ampliar el límit de posada en marxa de la instal·lació del 31 de març de 2017 fins al 2019, la qual cosa permetria salvar eixa aportació de 17'9 milions d'euros destinats a aquesta infraestructura.

    Tots dos alcaldes coincideixen que aquesta desaladora, el conveni de la qual es va subscriure en 2006 alhora que el conveni de la desaladora de Cabanes-Oropesa, “té un cost inassumible, està lligada a projectes urbanístics que no van a materialitzar-se i  s'estima que la seua posada en marxa suposaria l'augment desmesurat del cost de l'aigua per als nostres veïns i veïnes, per la qual es pagaria quatre vegades més que en l'actualitat”.

    L'alcalde de Moncofa, Wesceslao Alós, ha insistit que “cal buscar una solució alternativa, doncs els nostres municipis no poden assumir aquest increment en els preus”.

    José Martínez, alcalde de Xilxes, ha explicat que “aquestes desaladores van nàixer per a proveir d'aigua grans projectes urbanístics que mai han vist la llum i que a dia d'avui estan pendents de revisió. En aquesta situació i amb les necessitats hídriques cobertes ens neguem a endeutar més els nostres pobles, ja que en el cas de Xilxes la llei no ens ho permet”.

     

    Pujar