18 de novembre de 2019 18/11/19

Moncofa posa nom a la biblioteca: Clara Campoamor

Moncofa posa nom a la biblioteca: Clara Campoamor - (foto 1)

  El passat mes de març els alumnes de 6é del CEIP Avel·lí Corma de Moncofa van presentar una sol·licitud a l´Ajuntament en què reivindicaven posar noms de dona als llocs del poble que encara no tingueren nom.

  Des del mes de novembre, els xiquets i xiquetes de 6é han estat treballant en un estudi i han descobert que en tots els municipis del voltant de Moncofa, i en el mateix municipi també, predominen els noms d´hòmens en els carrers. Per la qual cosa es van posar en contacte de seguida amb l´Ajuntament i els van fer la petició amb l'aportació dels noms de 4 dones per a tindre en compte a l'hora d'anomenar qualsevol lloc, i el primer nom que tenien a la llista era Clara Campoamor.

  L´Ajuntament només tindre la sol·licitud a les seues mans s'hi va posar de seguida a treballar i van acordar batejar la nova biblioteca, que fins ara no tenia nom, com a "Biblioteca Municipal Clara Campoamor".

  Va ser la mateixa regidora d´Educació, Ana Gracia, que va donar la notícia als alumnes de 6é, els quals es van sentir molt orgullosos de vore que una reivindicació seua havia tingut resultat i que una administració pública els havia fet cas. Tots els alumnes van coincidir a pensar que havien aconseguit alguna cosa molt important per al municipi de Moncofa, ja que quedarà per a la posteritat el nom que ells han triat.

  Segons paraules de la regidora, Ana Gracia: "Estem molt contents perquè hem aconseguit fer vore als xiquets i xiquetes que les administracions sí que fan cas de les demandes de la gent, sempre que siguen temes viables i factibles, cosa que els vaig transmetre quan vaig anar a donar la notícia que la Biblioteca tindria el nom que ells van escollir."

  ocultar
  Moncofa posa nom a la biblioteca: Clara Campoamor
  Pujar