15 de novembre de 2019 15/11/19

Moncofa incorpora una màquina de compostatge a l'escola municipal

  La Regidoria de Medi Ambient posa en funcionament una màquina de compostatge en el col·legi municipal de Moncofa.

  Es tracta que els més xicotets del municipi aprenguen conceptes de reciclatge i ecologia a través de la implementació d'hàbits, per exemple, tal com es realitzarà amb els alumnes que es queden al menjador escolar.

  Una iniciativa on els xiquets i xiquetes del menjador escolar recolliran els seus desaprofitaments de menjar i els depositaran en les cubetes de la màquina de compostatge. Cada vegada que un alumne o alumna incorpore una deixalla, a través d'una roda, aquesta procedirà a l'activació de la màquina, que mourà el compostatge intern fins que estiga plena.

  Després de 6 setmanes quan la matèria dels residus s'haurà convertit en matèria orgànica, a cada xiquet i xiqueta se li entregarà una borsa (biodegradable), amb compost, i se'ls explicarà com és la funció del compost, per a què serveix i com s'empra, perquè al costat dels seus familiars, puguen realitzar les accions d'abonament de plantes i flors domèstiques.

  Des de l'Ajuntament de Moncofa declaren que "acostar els més joves al món de la biologia i ecologia és bàsic per a crear uns valors i accions familiars conjuntes en la cura del medi ambient".

  ocultar
  Moncofa incorpora una màquina de compostatge a l'escola municipal
  Pujar