20 de gener de 2021 20/1/21

Moncofa creix

Moncofa creix - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Moncofa creix - (foto 2)

  Segons les dades publicades per l'INE en 2018 hi ha 90 municipis castellonencs que han perdut població mentre que només 39 municipis han crescut, i n'hi ha 5 que es mantenen igual. Entre els que creix es troba Moncofa, població que és la que major creixement en termes percentuals experimenta i la quarta en termes absoluts, només superada per poblacions majors, com són Castelló, Vila-real o Borriana.

  Moncofa, la població de la Plana Baixa, ha sigut, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística la població, superior a 600 habitants, que major creixement percentual ha experimentat, un 3,05%, per davant d'altres municipis molt superiors com Castelló (+0,82%), Vila-real (+0,48%) o Borriana (+0,23%) però també respecte a poblacions veïnes; destaca la diferència amb la Vall d'Uixó (-0,57%) o Nules (-0,72) que perden població. I és que mentre Moncofa creix en 186 habitants, passant de 6.092 a 6.278, la Vall d'Uixó perd 181 habitants i Nules, 96.

  Per a l'alcalde de la localitat Wences Alós Valls "el fet que Moncofa no solament estiga creixent sinó que lidere el creixement de la província (almenys en termes percentuals) mentre altres poblacions veïnes com la Vall o Nules estiguen perdent població és un exemple de la revitalització que està vivint la nostra localitat. I encara que a Moncofa no existeix una àmplia indústria sí que es troba situada estratègicament, pròxima als d'altres poblacions i això unit a la millora en serveis, uns impostos assequibles, preus d'habitatges i lloguers moderats i un estiu ple d'activitats està fent que ens convertim en una població molt atractiva a l'hora de fixar una residència definitiva."

  I és que segons l'alcalde de la localitat "els impostos assequibles, baixos preus d'habitatges i lloguers i bons serveis estan atraient cada vegada més a més població que alhora, com que paguen els seus impostos en el municipi, permet la millora dels serveis i fan més atractiva la nostra població".

  Segons el padró municipal a data 31 de desembre de 2018 la població arriba als 6712 habitants, i ha experimentat, en dos anys, un creixement del 7,46%, uns 466 habitants. Arrere queden els anys posteriors a la crisi en què Moncofa, després d'arribar als 6.501 habitants, es va quedar en 6.092.

  Pujar