19 de gener de 2021 19/1/21

Moncofa bateja els parcs del municipi amb noms de dones

Moncofa bateja els parcs del municipi amb noms de dones - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Moncofa bateja els parcs del municipi amb noms de dones - (foto 2)
  Moncofa bateja els parcs del municipi amb noms de dones - (foto 3)

  Des d’esta setmana els parcs del municipi de Moncofa ja tenen nom. Esta iniciativa ha sigut duta a terme per l’Ajuntament tenint en compte les propostes de la primera “pequeasamblea” de Moncofa.

  El passat 25 d´abril es va celebrar el primer ple de la “pequeasamblea”, on els xiquets i xiquetes que en formen part, van transmetre a l´Ajuntament la necessitat de comprar llibres d´igualtat per a la biblioteca i posar noms de dona a tots els parcs del municipi. 13 parcs han sigut els elegits per a portar noms de dona que van des d’una dona científica, Marie Curie, com d´una intèrpret de signes moncofina, Beatriz Romero, que canta amb Rozalen, fins a una activista de còmic com és Mafalda. Tots els noms han estat triats pels infants i l´Ajuntament de Moncofa ho ha portat a terme.

  D’una altra banda, a la Biblioteca Municipal Clara Campoamor ja es disposa també de tota una col·lecció de llibres d´igualtat i on els més menuts de la casa poden anar a gaudir d´ells.

  Segons la regidora d´Igualtat, Ana Gracia: “La iniciativa de fer una “pequeasamblea” en el municipi ha sigut un èxit, on els xiquets i xiquetes, famílies i mestres de l’escola han sigut partícips en tot moment del projecte. Els membres d’este grup estan preparant-se des del mes d´octubre i durant les hores extraescolars per a poder organitzar la sessió plenària i exposar amb tots els seus arguments les necessitats del municipi. Una experiència que de segur no oblidaran mai”.

  Pujar