elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Moncofa repartirà un nou lot covid a comerços i restauració

L’Ajuntament de Moncofa repartirà un nou lot covid a comerços i restauració
  • Wences Alós: “Volem vetlar per la seguretat de veïns i comerciants davant de l’augment de casos”

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Moncofa repartirà un nou lot covid a comerços i restauració - (foto 2)

L'Ajuntament de Moncofa procedirà al repartiment de lots covid en comerços i establiments situats en el municipi per a ajudar a previndre el contagi del coronavirus durant esta campanya de Nadal, en la qual es preveu un augment de moviment social i d'assistència als comerços, bars i restaurants.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha explicat que “davant el recent augment de contagis tant a nivell global com local, i tractant de vetlar per la seguretat sanitària tant dels veïns com dels mateixos comerciants, distribuirem en cadascun dels establiments oberts al públic un lot covid similar als que es van repartir durant l'any passat”.

L'equip de govern de Moncofa des del començament de la pandèmia fa ja quasi dos anys ha anat sumant iniciatives encaminades a fer costat al sector dels autònoms i els comerciants, que són dels més castigats per la crisi provocada per esta malaltia. Per a Mari Carmen Ferri, regidora de Sanitat: “Volem ajudar els establiments situats a Moncofa amb un lot de productes que els facilite la lluita contra la pandèmia, ajudant-los a protegir tant els seus treballadors com els seus clients”.

Per la seua part Lola Alós, regidora de Comerç, recorda que “este serà el tercer lot de productes covid que Moncofa reparteix als seus establiments, i estarà compost per mascaretes, dispensadors de gel i desinfectant de superfície. La iniciativa es durà a terme durant la setmana que ve perquè tots els establiments tinguen el lot a la seua disposició abans de les festes de nadal”.

Durant esta setmana ja s'està entregant botelles de gel i mascaretes en tots les parades del mercat tant del poble com de la platja.

La corporació valora amb prudència l'expansió de la pandèmia

L'equip de govern estudia dia a dia l'evolució del nombre de contagis en la població, segons informa Mari Carmen Ferri: “Constantment avaluem l'evolució de la pandèmia en la nostra població, una evolució certament preocupant, i que pot portar-nos a haver de modificar o suspendre alguna de les activitats este nadal”.

A data de hui les dades facilitades per la Generalitat estableixen una incidència superior als 700 per 100.000 habitants a Moncofa; la franja d'edat més elevada és la compresa entre 4 i 14 anys, “la qual cosa sembla indicar-nos que la vacunació dels menuts de la casa està arribant tard ”, assegura la regidora.

Cues en l'ambulatori per a la inoculació de la tercera dosi

D'altra banda, davant les constants aglomeracions que s'estan produint a les portes de l'ambulatori de la localitat per a la inoculació de la tercera dosi, l'Ajuntament ha contactat amb la Generalitat per a oferir l'edifici polifuncional. “Esperes de fins a dues hores al carrer en ple hivern no és el més adequat, no ha de repetir-se i estem a l'espera que des de la Generalitat es reorganitze la vacunació”, indiquen.

Pujar