19 de setembre de 2020 19/9/20

Costes incompleix amb Moncofa, quatre anys perduts

Costes incompleix amb Moncofa, quatre anys perduts - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Costes incompleix amb Moncofa, quatre anys perduts - (foto 2)

  Novament el Ministeri per a la Transició Ecològica, concretament Costes, incompleix les promeses realitzades a la població de Moncofa, juntament amb les realitzades a altres poblacions del litoral sud de la província.

  Si a principis de desembre era la població de Borriana la que es queixava dels retards i incompliments de la Direcció General de Costes, ara és Moncofa. Les reunions periòdiques a Madrid amb la Direcció General no han servit, de moment, més que per a acumular promeses i retards.

  Els canvis polítics a Madrid no han fet més que retardar una agenda que, d'altra banda, és clara i que en el cas de la passarel·la per als vianants que s’ha de construir sobre el riu Belcaire a Moncofa, hi havia programat un inici immediat que s'està demorant contínuament.

  Amb Moncofa l'incompliment és per partida doble: d'una banda, la citada passarel·la per als vianants que uniria el nord amb el sud del riu Belcaire i, d’una altra, el primer pas en defensa del seu litoral, la licitació de la redacció del projecte d'espigons que va des del riu fins al terme municipal de Xilxes.

  La passarel·la, d'un poc més de tres metres d'ample, ha d'unir la zona de les actuals dunes de la platja Belcaire amb la platja Beniesma, un viaducte que tindrà una longitud de 40 metres i transcorrerà a 85 metres de distància des de la vora de la mar.

  Anunciat a l'agost de 2017, s'esperava que s'executara durant l'any passat, 2018. De fet, fins i tot en l'última reunió mantinguda l'octubre passat entre la Direcció General i els ajuntaments del sud de Castelló es va assegurar a l'alcalde de Moncofa que seria una realitat abans de final d'any, encara que l'única realitat és que ni s'ha iniciat. Wences Alós, alcalde, assegura que “no volem pensar que s'estiga demorant de forma deliberada però ja són molts els incompliments i esperem que no siga per motius polítics”.

  Tampoc hi ha notícies de la licitació de la redacció del projecte de defensa del litoral sud de Moncofa, actuació qualificada de prioritària però en la qual encara no s'ha pegat ni un pas a pesar de les promeses constants. Per a l'alcalde, Wences Alós, “es tracta del primer pas d'un procés molt llarg, per la qual cosa ens sentim totalment abandonats per Costes i d'una forma absolutament injustificada”.

   

  Pujar