13 d’agost de 2020 13/8/20

Compte arrere per a les festes patronals de Moncofa

Compte arrere per a les festes patronals de Moncofa - (foto 1)
 • Una cita única en la província de Castelló amb activitats per a tots els gustos i edats i amb esdeveniments únics i espectaculars com el Desembarcament de la Patrona

MÉS FOTOS
Compte arrere per a les festes patronals de Moncofa - (foto 2)
Compte arrere per a les festes patronals de Moncofa - (foto 3)

Arriba la segona quinzena de juliol i a Moncofa comença el compte arrere per a les que són, probablement, les setmanes més esperades pels seus veïns. La localitat castellonenca es vist de gala per a rendir honors a Santa María Magdalena, la seua patrona, amb unes festes que omplen cada racó de música, color, actes culturals, taurins, oci i una infinitat de propostes per a gaudir d'uns dies molt intensos.

Amb la presentació de la reina de les festes el passat 6 de juliol ja es va viure un preludi de les festes que prenen color i forma oficialment a partir d'aquest dissabte 21 de juliol amb l'anunci de festes i volteig general de campanes.

Un començament amb magnificència per a uns dies que converteixen a Moncofa en la capital de la comarca: "Són unes festes multitudinàries i que generen gran atracció en la comarca ja que ve gent de Xilxes o Nules així com de platges i pobles de la zona", explica l'alcalde de la localitat, Wenceslao Alós, en una entrevista amb elperiodic.com.

Una de les claus per a aconseguir aqueix èxit de públic i participació és, precisament, una proposta el més diversa possible: "Intentem fer activitats per a totes les edats i gustos de manera que en una mateixa vesprada pots trobar-te un concert, un esdeveniment taurí i una fira del llibre. Les persones tenim diferents gustos i tractem que totes ho passen bé en la nostra platja", afig el primer edil.

L'acte més bell de les festes

Exposicions, concerts, focs artificials, degustacions gastronòmiques, i tot tipus d'espectacles per a arribar als dies el 22 i 23 de Julio, Festa major en el poble i festa de l'ermita. Perquè si hi ha alguna cosa que crida l'atenció en aquestes festes i que és un acte d'una bellesa única i espectacular és, sense dubte, el Desembarcament de la Patrona, festa d'Interès Turístic Provincial.

Es tracta d'una tradició de més de 500 anys per la qual es realitza el desembarcament de la imatge de Santa María durant el dia de la patrona: "És una cosa únic en tota la Comunitat Valenciana ja que la Santa és soltada dins del mar i els mariners la trauen nadant i a coll en processó fins a l'ermita". Castells de focs artificials aquàtic i concerts, esdeveniments esportius i innombrables actes taurins completen una agenda única per a gaudir de les festes més especials de Moncofa.

Els dies centrals

A partir d'aquest dissabte comencen els dies centrals de festes amb els següents actes destacats:

Dissabte 21 de juliol

 • 10: 00 h. Esmorzar de sobaquillo en honor a la patrona en el carrer Mª Magdalena.
 • 13:00 h. Anunci de festes i volteig general de campanes a càrrec de la pirotècnia Martí en la plaça de la Constitució.
 • 19:30 h. Bou cerril de la ramaderia Albarreal. A continuació, vaquetes de la ramaderia El Gall de Moncofa.
 • 23:30 h. Bou embolat.
 • 23:45 h. Festa amb discomóvil a càrrec de la Comissió de Festes Sant Antonio 2018 en el carrer Cova Santa.

Dumenge 22 de juliol: Festa Major

 • 12:00 h. Missa major per a tot el poble en honor a la patrona.
 • 13:00 h. Bombardeig aeri en honor a la patrona a càrrec de la Pirotècnia Martí en la plaça de la Constitució.
 • 18:00 h. Homenatge a les persones de més edat del municipi.
 • 19:30 h. Ofrena de flors a la patrona. A continuació, missa i processó.
 • 23:00 h. Mascletada mixta multicolor a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja en la plaça dels Esports.

Dilluns 23 de juliol: Festa de l'Ermita

 • 10:30 h. Cercavila en reconeixement de les veïnes de Moncofa que es diuen com la patrona, Mª Magdalena. Homenatge a la persona de més edat i a la més xicoteta del municipi.
 • 19:30 h. Eixida en processó des de l'ermita per a rebre a la patrona.
 • 20:00 h. Desembarcament de Santa María Magdalena. A continuació, processó i missa en l'ermita.
 • 23:15 h. Tradicional castell aquàtic davant del passeig marítim.

Són solament algunes de les moltes activitats que es van a celebrar durant els pròxims dies a Moncofa. Vols veure el programa complet d'actes? Visita AQUEST ENLLAÇ.

Pujar