elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís proposa el nom d'Enric Valor pel carrer del nou IES Palafangues

Compromís proposa el nom d'Enric Valor pel carrer del nou IES Palafangues
  • Raül Borràs (Compromís):“Al ple ordinari de maig anem a presentar tres propostes lligades directament amb la nostra economia i la nostra cultura.”

El proper dijous dia 27 es durà a terme el ple ordinari del mes de maig. Aquesta sessió plenària serà possiblement la primera presencial de l’any 2021 a conseqüència de la millora en la crisi sanitària.

Entre els molts punts a tractar en l’ordre del dia, Compromís per Moncofa presenta tres mocions que en paraules del seu portaveu a l’Ajuntament Raül Borràs “són propostes presentades per afavorir la nostra economia local i la cultura valenciana.” Així, el regidor valencianista explica que “primerament anem a demanar a l’Estat que retire immediatament el pla que té per a implantar peatges a tota la xarxa de carreteres de l’Estat, ja que no pot ser que desprès de dècades exigint l’alliberament de l’AP7 ara ens toque tornar a pagar. Moncofa té la sort de tindre una eixida a l’autopista que aproxima més el turisme i fa la vida més fàcil als nostres veïns i veïnes: És primordial que continue sent gratuïta, els valencians l’hem pagat i repagat massa vegades. Pensem que l’Estat ha de millorar el transport públic començant per la xarxa de trens de rodalies i l’accessibilitat de la nostra estació de RENFE i totes les d’Espanya en general i caminar cap a una mobilitat més sostenible.”

En segon lloc, des de Compromís s’ha presentat una moció per a dedicar un carrer del municipi a l’escriptor i lingüista Enric Valor. Borràs argumenta sobre esta proposta que “es tracta d’una idea en positiu per a dignificar la figura d’un valencià nomenat Doctor Honoris Causa per quatre universitats valencianes, autor d’obres tan importants per a la nostra llengua com les “Rondalles Valencianes” o “La Flexió Verbal”, a més de ser un gran defensor dels valors democràtics. És per tot açò que proposarem a la resta de la Corporació Municipal que el carrer del nou IES Palafangues (actualment C/ Ares del Maestre) passe a denominar-se d’Enric Valor per donar-li un caràcter cultural i educatiu al nom del carrer del futur centre. A més, al no haver cap edificació construïda encara en eixe carrer, no serà cap molèstia per a cap veí o veïna.”

Finalment, des de la coalició valencianista es va fer la proposta a la resta de grups per a realitzar una Declaració Institucional per a demanar la rectificació al Ministeri de Cultura sobre l’origen de les bandes de música valencianes en el RD 229/2021, de 30 de març de 2021. El portaveu de Compromís es mostrava satisfet “perquè tots els partits de l’Ajuntament anem a donar suport i a adherir-nos a la reclamació de la FSMCV sobre l’origen de les nostres bandes, a més de mostrar el nostre reconeixement a la gran tasca que realitzen les bandes valencianes sent una senya d’identitat del País Valencià”.

Pujar