18 de gener de 2021 18/1/21

Moncada presenta una campanya per a previndre la violència sexista en les seues Festes 2019

Moncada presenta una campanya per a previndre la violència sexista en les seues Festes 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Moncada presenta una campanya per a previndre la violència sexista en les seues Festes 2019 - (foto 2)
  Moncada presenta una campanya per a previndre la violència sexista en les seues Festes 2019 - (foto 3)
  Moncada presenta una campanya per a previndre la violència sexista en les seues Festes 2019 - (foto 4)
  Moncada presenta una campanya per a previndre la violència sexista en les seues Festes 2019 - (foto 5)

  L'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Moncada ha presentat una campanya de sensibilització per a les festes patronals de 2019 que tindran lloc en el municipi des del 29 d'agost fins al 10 de setembre. El principal objectiu serà el de previndre qualsevol tipus d'agressió i actitud masclista, conscienciant sempre al ciutadà de la importància de viure unes festes per la igualtat i sense violència.

  L'acte ha tingut lloc a la Sala d’Ausiach March de l'ajuntament i ha estat presidit per l'alcaldessa de Moncada, Amparo Orts Albiach; la regidora de Benestar Social, Feli Bondia i la coordinadora de l'Àrea d'Igualtat, María Sánchez.

  Orts, ha destacat la importància de dur a terme aquest tipus d'accions per a combatre esta problemàtica que afecta a tota la societat. Bondia, per la seua banda, ha assenyalat que des de la regidoria de Benestar Social sempre es treballarà per previndre tot tipus de violència sexista i ha posat en valor el treball que des de l'àrea d'Igualtat es realitza contínuament.

  “Aquesta iniciativa es duu a terme perquè en moltes ocasions els espais d'oci, especialment el nocturn, no són segurs per a les dones, ja que es produeixen actituds i comportaments sexistes”, ha destacat María Sánchez.

  En aquest sentit, es llança una guia amb frases per a visibilitzar les agressions, moltes vegades, normalitzades per part de la població, i anima a gaudir d'unes festes des del respecte i lliures de qualsevol tipus de violència o discriminació.

  “Insistir és assetjar, assetjar és agredir”,“Només sí és sí. No em toques sense el meu permís”, “L'alcohol no justifica les agressions masclistes” o “El no continua sent no” són algunes de les frases que podem llegir en aquesta guia contra les actituds masclistes.

  A més, Sánchez ha avançat que l'ajuntament organitzarà punts violeta en els esdeveniments més importants i de major afluència on existeix un major risc d'agressions.

  Pujar