elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Merino es reuneix demà amb Puig per a exigir-li que demane més vacunes i que relaxe les restriccions de l'hostaleria

Merino es reuneix demà amb Puig per a exigir-li que demane més vacunes i que relaxe les restriccions de l'hostaleria
  • Ciutadans proposa obrir l'hostaleria fins almenys les 20.00 hores i exigeix la contractació de més de 20.000 professionals sanitaris

MÉS FOTOS
Merino es reuneix demà amb Puig per a exigir-li que demane més vacunes i que relaxe les restriccions de l'hostaleria - (foto 2)

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha anunciat que demà es reunirà amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i li exigirà un pla per a aconseguir les dosis de vacunes que corresponen a la Comunitat Valenciana i li proposarà mesures importants per al sector de l'hostaleria, com permetre l'obertura fins almenys les 20.00 hores o estudiar la possibilitat de retardar el toc de queda en la mesura que siga possible.

Merino ha comentat que aquesta trobada s'emmarca en la “normalitat democràtica” i ha subratllat que l'objectiu és “tractar els temes que més preocupen en aquest moment a Ciutadans: la pandèmia i l'economia, però amb ànim de construir”. Sobre aquest tema, ha comentat que és fonamental conéixer “què té pensat fer el Consell després del 9 de maig, amb la caiguda de l'Estat d'Alarma”.

D'altra banda, ha explicat que “la situació de crisi sanitària ha posat en evidència la precarietat de la sanitat valenciana”, per la qual cosa ha proposat la contractació de més de 20.000 professionals sanitaris. Sobre aquest tema, el portaveu de Sanitat de Ciutadans, Fernando Llopis, ha explicat la Proposició No de Llei (PNL) que reclama la pròrroga dels contractes Covid en funció de les necessitats sanitàries i la posada en marxa com més prompte millor de la convocatòria de les places d'ocupació pendents, corresponents als anys 2017, 2018 i 2019.

La iniciativa també proposa que, dins de les Taules de Negociació, l'oferta d'ocupació pública per a 2021 aborde la necessitat de dotar de més plantilla els centres d'Atenció Primària i Atenció Especialitzada i que s'amplie el percentatge d'estabilització de les plantilles, eliminant el treball temporal i precari. Llopis ha lamentat que “4.000 valencians ingressen cada mes en les llistes d'espera i que hi ha 17 dies de retard en la cita per a atenció primària”, per la qual cosa ha instat Sanitat que definisca una estratègia per a estabilitzar la plantilla.

Pujar