25 de novembre de 2020 25/11/20

En menys d'un mes nova cita amb les urnes

En menys d'un mes nova cita amb les urnes - (foto 1)
  • Les eleccions municipals i europees criden a les urnes el pròxim 26 de maig

Tan sols han passat poc més de 24 hores des que els valencians acudim als col·legis electorals per a depositar el vot en les urnes, i així decidir el govern nacional i autonòmic. Ara la ruleta política continua girant amb la vista posada en el pròxim 26 de maig, quan haurem de tornar a elegir papereta en aquest cas per als Ajuntaments de la Comunitat i els representants a Europa. 

Els partits polítics no descansen i miren amb molta atenció els resultats obtinguts en els diferents municipis durant el 28A, ja que tot indica que els resultats que ens deixarà la pròxima electoral seran molt semblants. Poc temps per a analitzar tot l'ocorregut posat que en tan sols 10 dies comença la campanya electoral, una campanya que coincidirà segons els temps establits amb les negociacions entre formacions per a la Generalitat valenciana.

Si els resultats dels pròxims comicis s'assemblen als obtinguts en les autonòmiques, tot sembla indicar que el PSPV-PSOE aconseguirà fer-se amb l'alcaldia de més d'un municipi, perquè segons l'escrutini va aconseguir la majoria dels vots a València, Castelló i Alacant.

La constitució de les taules electoral per al 26 de maig ja ha començat i els diferents municipis han realitzat – o tenen previst fer-ho en els pròxims dies – el tradicional sorteig, i posteriorment s'avisarà als seleccionats a través d'una notificació que arribarà als seus bussos en aquestes setmanes.

Pujar