elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La meitat de les empreses valora el perfil d'Instagram d'un candidat abans de contractar-lo

La meitat de les empreses valora el perfil d'Instagram d'un candidat abans de contractar-lo
  • La falta de coherència amb l'exposat en l'entrevista i el que mostra en les xarxes socials és el principal factor negatiu per a ser rebutjat

Les xarxes socials s'han convertit en una eina indispensable en l'activitat empresarial. Segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) sobre l'ús de TIC i comerç electrònic, el 90% de les companyies a Espanya utilitza ja les xarxes socials en el seu dia a dia. Aquestes eines digitals s'han convertit en un mètode clau en el procés de selecció i contractació de personal.

Avui, en el Dia Mundial de les Xarxes Socials, InfoJobs mostra en el seu últim informe sobre xarxes socials que el 48% dels responsables de reclutament consulta les xarxes socials dels professionals durant el procés de selecció. Aquest estudi demostra que quant l'empresa siga més xicoteta més es consulta les xarxes socials.

Linkedin i Facebook són les plataformes més consultades per les empreses, però Instagram va creixent en importància per als negocis en els últims anys, ja que una de cada dues empreses afirma examinar el perfil del candidat abans de contractar-lo, és a dir, la meitat de les empreses llambreguen aquesta xarxa social per a prendre una decisió.

Per això, les plataformes socials s'han convertit en una eina de doble tall molt lligades a l'àmbit laboral, perquè és ací on els usuaris es mostren tal com volen ser vistos. Això suposa que una de cada cinc empreses haja reconegut haver descartat a un candidat per la seua activitat en les plataformes digitals.

El principal motiu de descarte dels candidats és la incoherència entre el comentat en l'entrevista i el que el professional publica en els seus perfils i les fotos publicades, seguit de faltes de respecte a altres usuaris, les faltes greus d'ortografia en les seues publicacions i parlar mal del cap o els companys d'empresa en els quals l'usuari ha treballat anteriorment

Igual que les xarxes socials poden aportar missatges negatius, també poden aportar aspectes positius, d'ací el seu doble tall. La coherència amb el transmès en el procés de selecció és el detonant positiu més important per a un possible candidat, seguit d'opinions respectuoses sobre temes com la religió, el sexe o el racisme. A més de que el candidat estiga actualitzat en el seu sector, ser un bon ambaixador de l'empresa en la qual treballa actualment i veure que és un bon comunicador.

 

Pujar