elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mèdics, arquitectes i advocats, les professions més prestigioses segons els valencians

Mèdics, arquitectes i advocats, les professions més prestigioses segons els valencians
  • 1 de cada 4 veïns de València compta amb formació universitària

Els veïns de la ciutat de València donen un notable als serveis de formació i a l'oferta cultural de l'Ajuntament de València. Una ciutadania que cada vegada llig més – un 55,3% ho fa tots els dies – i que cada dia es forma més.

Així ho ha donat a conéixer aquest matí el regidor de Control Administratiu, Carlos Galiana, durant la presentació de resultats de l'últim Baròmetre d'Educació i Formació, el qual ha destacat la imatge que reflecteix de la ciutat: “No hi ha grans sorpreses”.

Entre les dades més destacades que s'extrauen d'aquesta enquesta – en la qual han participat 2.300 persones – trobem que el 24,3% dels veïns de València han cursat estudis universitaris enfront d'un 7,7% que no ha finalitzat els obligatoris, sent aquesta situació més comuna en els majors de 65 anys. A més, els resultats reflecteixen una tendència clara: com més diners ingressa una llar al mes més nivell d'estudis tenen els seus membres (55,3%).

“Per al Govern de la *Nau és important garantir la igualtat de possibilitats d'accés a l'educació de les persones amb menys nivell d'ingressos, per això apostem per l'educació pública” ha assenyalat Galiana, qui ha destacat la bona nota que els enquestats a dau als serveis municipals de formació i ocupació. Per exemple, la Universitat Popular té un 8,5 de mitjana, València Activa un 7,5 punts i les biblioteques municipals un 7,2. 

D'altra banda, el responsable de Control Administratiu de l'Ajuntament de València ha ressaltat “un canvi important que *fleja una evolució en la societat”, i és que 8 de cada 10 valencians basen l'elecció dels seus estudis per vocació i no per tradició familiar com era costum abans. A més, cada vegada valoren més l'aposta per l'educació de qualitat posat que un 70,6% dels enquestats considera “indispensable” tindre un alt nivell d'estudi per a participar en la vida sociopolítica. 

Entre les professions amb més “prestigi social” per als enquestats, trobem els metges (72,5%) els arquitectes (27,7%) els advocats (27,7%) i els professors (19,75). Mentre que el personal de neteja, els treballadors del sector primari i els cambrers són posats poc valorats, segons els resultats.

 

Pujar