12 d’agost de 2020 12/8/20

La 'Traca Correguda' tornarà a recórrer els carrers de Massanassa gràcies a la Colla Despertades

La 'Traca Correguda' tornarà a recórrer els carrers de Massanassa gràcies a la Colla Despertades - (foto 1)
  • La tradició s'havia perdut a principis del segle XXI i des de fa tres anys s'ha recuperat

El poble de Massanassa viu en la tercera setmana del més de juny els seus dies de festa gran. Música, deport, germanor i tradició es barregen en unes Festes que són les primeres de la comarca i que omplin de festa i color els carrers i places del poble. La de la 'Traca Correguda' és una tradició que encara sobreviu en molts pobles valencians i que, gràcies a l'esforç de la Colla Despertades, Massanassa ha recuperat per tercer any després d'haver-se perdut des de principis del present segle XXI. 

Esta tradició consistix en penjar per l'aire, des de les cases, una traca que recorre diversos carrers fins a arribar a les rodalies d'on se celebra la igualment tradicional mascletà del Dia de Sant Joan. Segons explica el president dels coeters, Jesús Esteban, "antigament solia anar des del Carrer de València fins a la Plaça de l'Església, altres anys ha anat des de l'Alqueria de Sòria fins al Barri de l'Orà on se parava i continuava de nou en el Carrer de València per a salvar l'Avinguda Blasco Ibáñez". Enguany la 'Traca Correguda' començarà a les 14:15h i anirà des de la Plaça de la Constitució fins a l'Avinguda Josep Alba i Alba, on tindreà lloc la mascletà a càrrec de la pirotècnia Europlà. Els més atrevits podran córrer al ritme de la traca per l'itinerari previst. 

Posteriorment, l'enramà de la murta, tradició recuperada per la 'Penya El Carro', donarà pas a la tradicional i solemne Processó al Santíssim Crist de la Vida de Massanassa. 

Repic de la vespra

Igualment, en la vesprada del dissabte, la Colla Despertades junt a la Colla de Campaners tornaran a oferir el tradicional i especial repic de campanes a mà que anuncia l'arribada del Dia de Sant Joan. 

Pujar