elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les màscares deixaran de ser obligatòries al carrer a partir del 26 de juny

Arxiu
Arxiu
  • Pedro Sánchez acaba de donar aquest important anunci

El president de Govern, Pedro Sánchez, acaba d'anunciar que les màscares deixaran de ser obligatòries en espais oberts a partir del 26 de juny. Així ho acaba d'anunciar en la seua intervenció al Cercle d'Economia.

Encara no es coneixen més detalls sobre aquest anunci però el que si es deixava clar fa uns dies era que s'haurà de determinar en quines condicions es pot treure la mascareta i en quines condicions no. Fa uns dies Sánchez ja anunciava aquest alleujament de les mesures, que a la Comunitat Valenciana es veu amb bons ulls però sempre amb cautela.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, demanava prudència fa unes hores: "Tenim moltíssimes ganes de treure'ns la mascareta però ha de ser en el moment oportú perquè no és simplement un protector -que també- sinó un símbol que encara estem en pandèmia". En aquest sentit, el president incidia especialment en la prudència entre els més joves, "que tenen menys protecció perquè estan menys vacunats".

Al respecte, demanava donar passos segurs però que el debat no genere confusió entre la població: "Volem que hi haja un acord en el consell interterritorial i es prenguen mesures sensates, amb trellat".

Un consens que Sanitat porta setmanes traçant amb les comunitats autònomes encara que cal veure com s'articularà la norma i amb què excepcions. En situacions amb aglomeracions o quan no es puga mantenir la distància de seguretat, es vol mantenir l'obligatorietat de portar-la. En qualsevol cas, la norma està unificada des de març de 2021 i cap comunitat autònoma pot aixecar la prohibició per ella mateixa.

La Generalitat no ha parlat fins ara de treure la mascareta al carrer encara que sí en espais oberts. En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha demanat que es flexibilitze la norma i que es tinga un instrument que es puga adaptar a la situació sanitària de cada comunitat: "A l'estiu, en zones amb costa com la nostra va a ser molt complicat portar la mascareta. S'ha d'alleujar alguna mesura sempre recordant que la mascareta ha estat de gran ajuda per evitar la transmissió de virus".

Pujar