29 de novembre de 2020 29/11/20

Marzà: “Augmentem a 14.000 les tauletes amb Internet per a arribar a l’alumnat més vulnerable de Primària i de centres concertats”

Marzà: “Augmentem a 14.000 les tauletes amb Internet per a arribar a l’alumnat més vulnerable de Primària i de centres concertats” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Marzà: “Augmentem a 14.000 les tauletes amb Internet per a arribar a l’alumnat més vulnerable de Primària i de centres concertats” - (foto 2)

  Educació de la Generalitat augmenta a 14.000 el nombre de tauletes tàctils amb connexió a Internet integrada per a arribar també a l’alumnat de Primària i a l’alumnat dels centres educatius concertats que estiguen tenint dificultats per a seguir l’aprenentatge a distància des de casa per no disposar al seu habitatge de cap dispositiu electrònic.

  Seran 4.000 dispositius més que Educació de la Generalitat enviarà directament a casa dels alumnes que estiguen en aquesta situació.

  El conseller Vicent Marzà ha explicat que “l’alumnat de Primària de centres públics i l’alumnat dels centres concertats que rebran les tauletes tàctils amb Internet seran els que tenen un índex socioeconòmic corresponent als nivells 1 i 2. Les xiquetes i els xiquets de contextos més vulnerables han de tindre les mateixes oportunitats educatives que la resta de companys i companyes. En el cas de l’alumnat de centres concertats, es cobrirà la necessitat de les diferents etapes educatives, ja que escolaritzen alumnes des d’Infantil fins a Batxillerat”.

  Pel que fa als centres públics d’Infantil i Primària, els dispositius seran propietat de cada escola com a dotació extra i quan es torne a les classes presencials les famílies retornaran les tauletes al centre perquè formen part del seu material informàtic.

  Pel que fa als centres educatius concertats, els dispositius seran propietat d’Educació de la Generalitat i quan es torne a les classes presencials les famílies els duran al seu centre corresponent i el centre educatiu els retornarà a la Conselleria.

  Els dispositius tenen les mateixes característiques que els que s’envien a l’alumnat dels instituts, són tauletes tàctils de Huawei amb Internet integrada de Telefónica.

  Vora 10.000 tauletes per a alumnat de 374 instituts públics

  Cal recordar que la dotació de 4.000 dispositius se suma als vora 10.000 dispositius que s’enviaran a alumnat d’instituts i als 1.700 ordinadors portàtils per als equips directius de tots els centres educatius públics.

  El nombre de tauletes tàctils que correspon als alumnes dels instituts es determina en funció de les unitats educatives dels centres, a més d’un extra d’unitats per als centres l’índex socioeconòmic de l’alumnat dels quals siga més baix.

  La distribució de les tauletes als domicilis de l’alumnat dels instituts públics s’iniciarà a partir del dilluns 6 d’abril i continuarà fent-se durant els dies següents.

  Per comarques, s’ha determinat la distribució de 3.787 tauletes tàctils per a l’alumnat de 138 instituts de les comarques d’Alacant, 1.291 per a l’alumnat de 53 instituts de les comarques de Castelló i 4.622 per a l’alumnat de 374 instituts de les comarques de València.

  Pla ‘MULAN’ de formació a distància

  Cal recordar que Educació de la Generalitat està garantint la formació a distància de tot l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, FP i Batxillerat mitjançant el pla ‘MULAN’, que disposa de diverses eines informàtiques organitzades per nivells educatius.

  A més, l’alumnat disposa de seguiment i aprenentatge a distància mitjançant la comunicació telefònica amb els seus mestres i professorat, que els van marcant les pautes d’aprenentatge mitjançant els llibres de text de Xarxa Llibres i els materials curriculars que els han elaborat.

  Pujar