elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El toc manual de campanes ja és patrimoni cultural immaterial de la humanitat

El toc manual de campanes ja és patrimoni cultural immaterial de la humanitat
  • La Unesco ha aprovat aquest reconeixement a una tradició de segles comunicant a la població esdeveniments civils, culturals i religiosos

El toc manual de campanes ja és patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Així ho ha aprovat aquesta vesprada la Unesco reunida al Marroc.

Cal assenyalar que el toc manual de campanes de tradició valenciana forma part d'una candidatura conjunta compartida amb altres territoris espanyols.

Els campaners d'Albaida han iniciat aquesta sol·licitud atés que és l'únic de la Comunitat Valenciana que ha mantingut aquesta tradició des del segle XIII de manera ininterrompuda i per a comunicar nombrosos esdeveniments civils, culturals i religiosos: Fins a 3.200 tocs sonen a l'any en els cels de la població.

Des de 2018 els campaners d'Albaida estan en una carrera de fons, el Mitmac - Museu Internacional del Toc Manual de Campanes, Hispània Nostra juntament amb el Ministeri de Cultura han treballat en l'expedient per convertir aquesta tradició en Patrimoni de la Humanitat, una idea que ja és una realitat.

Pujar