26 de novembre de 2020 26/11/20

La Policia Local de Manises controlarà l’admissió de menors a les sales de joc

La Policia Local de Manises controlarà l’admissió de menors a les sales de joc - (foto 1)

    L’Ajuntament de Manises, amb l’objectiu de frenar l’increment progressiu dels casos de ludopatia entre la població jove, regularà, a través de controls aleatoris per part de la Policia Local, l’edat d’admissió de les persones que freqüenten les quatre sales de joc que hi ha al municipi, prevenint així que joves menors de divuit anys facen ús d’aquests espais.

    La situació d’aquest tipus de negoci és complexa, ja que la Llei autonòmica de joc encara està per aprovar. No obstant això, la Generalitat Valenciana, encarregada de concedir les llicències d’obertura d’aquests locals, ha acordat, a través del Consell del Botànic, paralitzar la concessió d’aquestes llicències, davant les preocupants dades que han facilitat les 33 Unitats de Conductes Addictives (UCA) de la Comunitat Valenciana, dins de les quals es troba Manises. Segons aquestes, s’ha passat de 439 tractaments per joc patològic el 2014 a 588 l’any passat, un 34% més.

    Segons la regidora de Policia, Protecció Civil i Seguretat Ciutadana, Carmen Moreno (APM-Compromís), “es tracta d’una preocupació que ja teníem durant la passada legislatura. L’objectiu és prevenir la dependència de les apostes i el joc, sobretot, entre la població jove, mitjançant el control policial”.

    Pujar