24 de novembre de 2020 24/11/20

Manises valora positivament la xarxa solidària de voluntariat per a ajudes a domicili

Manises valora positivament la xarxa solidària de voluntariat per a ajudes a domicili - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Manises valora positivament la xarxa solidària de voluntariat per a ajudes a domicili - (foto 2)

  L’Ajuntament de Manises valora positivament la xarxa de voluntariat que es va posar en marxa a l’inici d’aquesta crisi del COVID19 per tal d’ajudar a persones en situació de risc i que no poden eixir al carrer.

  Tasques tan quotidianes com fer la compra, anar a la farmàcia, traure el fem o passejar al gos, en una situació de crisi sanitària com l’actual, pot ser un gran risc per als nostres majors, les persones amb malalties cròniques i respiratòries i les embarassades entre altres col·lectius.

  Des del començament d’aquest voluntariat, ja hi ha més de 50 voluntaris i voluntàries inscrits per a ajudar, dels quals ja se n’ha format i assegurat 21 i es continuarà formant fins als 50 ja existents. Encara així s’ha format una llista de reserva per si en un futur es necessitarà més col·laboració. Entre les diferents tasques que s’han realitzat tenim 34 atencions a persones en risc per ajudar-los a fer la compra i 17 atencions d’assistència a farmàcies. També s’han repartit 23 lots d’alimentació a diferents famílies necessitades de la localitat.

  A més a més, des del departament de Benestar Social i Voluntariat s’han fet més de 250 telefonades a persones majors que poden estar soles i poden necessitar d’aquesta ajuda, encara que la majoria compten amb un familiar o veí que ja s’encarrega d’elles i, per tant, rebutgen l’ajuda oferida.

  A les persones que estan dins del programa de migrants, PANGEA, també se’ls ha fet un seguiment personalitzat per si necessiten ajuda en relació a la comunicació i tan sols 4 persones han sol·licitat l’ajuda.

  Segons paraules de Carles López, regidor de Benestar Social i Voluntariat de l’Ajuntament de Manises (APM-Compromís), “vull agrair la implicació tant de les persones que formen part d’aquest voluntariat com la del departament. També destacar la col·laboració dels membres de protecció civil en aquesta tasca social”.

  “Volem que la gent que necessite qualsevol tipus d’ajuda social es pose en contacte amb nosaltres, estic segur que podrem trobar una solució”, ha afegit el regidor.

  Cal recordar que les persones interessades tant en rebre ajuda com ajudar hauran de telefonar al 96 152 19 98 de dilluns a diumenge les 24 hores per comunicar la seua disponibilitat o necessitat.

  Per emergències més enllà del quotidià, la Policia Local de Manises serà l’encarregada d’afrontar aquestes situacions (96 152 62 90).

  Pujar