19 d’octubre de 2020 19/10/20

Manises treballa amb la Politècnica de València per impulsar la seua ceràmica en la UNESCO

Manises treballa amb la Politècnica de València per impulsar la seua ceràmica en la UNESCO - (foto 1)
  • La ciutat vol convertir-se en el primer municipi d’Espanya reconegut a nivell internacional pel seu patrimoni ceràmic en la categoria d'Artesania i Arts populars

L'Ajuntament de Manises presentarà la seua candidatura a la UNESCO perquè la localitat, amb més de set-cents anys de dedicació ininterrompuda a la ceràmica, siga declarada Ciutat Creativa en la categoria d'Artesania i Arts populars de la UNESCO. Aquesta decisió es va prendre en el ple municipal del passat mes de juny per la unanimitat de tots els grups polítics i suposarà un impuls cultural, social i econòmic per al municipi.

Per a presentar aquesta candidatura, un equip tècnic s’encarregarà d'elaborar un dossier amb la informació i procediment que l'organisme ha sol·licitat. L'adhesió a aquesta xarxa de Ciutats Creatives representa un compromís a llarg termini i ha d'incloure un procés de participació i un enfocament orientat al futur.

En aquest sentit, Manises treballa juntament amb la professora i investigadora de la Universitat Politècnica de València (UPV), M.ª José Viñals, en l'elaboració de tota aquesta documentació, que inclou un pla de comunicació per donar a conèixer la candidatura a tota la societat valenciana. Algunes de les accions que es van a dur a terme contemplen la creació d'una plataforma online, el desenvolupament dels continguts d'una web específica de la candidatura i  presentacions en fòrums especialitzats, entre altres activitats de difusió. 

Actualment són 180 les ciutats que formen la Xarxa per tot el món i treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria. Si Manises aconsegueix aquesta candidatura, es convertiria en la primera ciutat d’Espanya declarada ciutat creativa en la categoria d'Artesania i Arts Populars per la UNESCO.

Pujar