20 d’octubre de 2020 20/10/20

Manises comença les taules de treball per a fer realitat el Pla Estratègic de Turisme

Manises comença les taules de treball per a fer realitat el Pla Estratègic de Turisme - (foto 1)

  La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Manises ha convocat la primera taula de treball de la comissió de seguiment per fer realitat el nou Pla Estratègic de Turisme. Es tracta de coordinar-se en aquesta segona fase de planificació amb els tècnics i tècniques de diferents àrees del consistori així com les empreses i associacions vinculades d’alguna manera al turisme.

  La idea és que els diferents sectors interactuen a través de grups de treball específics creats per a cada actuació que s'aprove dur a terme. Així es va detallar ahir en la presentació del Pla Estratègic de Turisme que va tindre lloc en la Casa de la Cultura. Les reunions (una pel matí i una per la vesprada) estigueren dirigides pel regidor de Turisme, Àngel Mora i la responsable del projecte, Maite Subirats.

  En les dos reunions es va incidir en la importància de la transversalitat de l’activitat turística a Manises. Així, la responsable del projecte va insistir en què el Pla Estratègic només podrà tindre èxit si en ell està implicada tota la ciutat de Manises: «És molt important implicar a l’administració local i les empreses, artesans ceràmics, restaurants i comerços de Manises, però és imprescindible implicar a la població, a les persones que resideixen a la ciutat». En aquesta línia, els portaveus de Turisme qualificaren el projecte que ara comença a caminar com un «engranatge de treball col·lectiu» en el que la ceràmica és el principal producte artesà diferenciador.

  Amb l’objectiu d’atraure visitants, donar valor al patrimoni, la cultura i la gastronomia de Manises i convertir l’activitat turística en un «motor econòmic que beneficie a tots els manisers i maniseres», l’àrea de Turisme va presentar les línies a seguir en aquesta «carrera de fondo», un projecte que, asseguren, «millorarà la vida i la economia de tota la ciutadania».

  Conscients de les limitacions econòmiques, els coordinadors del Pla Estratègic recomanaren anticipar-se a les necessitats pressupostàries que puguen eixir. «Hem de ser realistes i conscients de les possibilitats que tenim amb el pressupost invertir en esta matèria», va dir Subirats, «així i tot, la il·lusió i les ganes són el més important per començar un projecte, i ací les tenim», va concloure.

  Una vegada fetes les presentacions, toca posar-se en acció. Així ho va comentar el regidor de Turisme, Àngel Mora: «És un projecte transversal i de llarg termini, en el que l’element diferenciador és la ceràmica, però que implica a tota la ciutadania, institucions i teixit empresarial especialment el sector ceràmic de Manises. Una forma de potenciar la riquesa d’un poble que ha de valorar-se a sí mateix», va apuntar el responsable de l’àrea.

  Pujar