elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Manises inaugura els horts socials

L'Ajuntament de Manises inaugura els horts socials

  L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria d'Agricultura, va inaugurar ahir els horts socials adjudicats als 68 veïns i veïnes de Manises que ho van sol·licitar quan va començar aquest projecte. El passat 23 de febrer ja va tindre lloc l'acte d'ocupació perquè els usuaris pogueren començar a cultivar al seu hort, gràcies a les llavors i les ferramentes que el mateix Consistori va proporcionar per a aquesta tasca.

  L'hort urbà es compon de 126 parcel·les de reg per goteig i 24 per inundació, amb una extensió de 30 m² cadascuna d'elles. La cessió serà per a un any, sent renovable si per ambdós parts, ajuntament i adjudicatari, no hi ha cap impediment. Pròximament es traurà una nova convocatòria per a ocupar la resta de parcel·les.

  Es tracta d'un espai de recuperació del patrimoni agrari de la ciutat de Manises, però també de formació, d'inclusió social i de convivència a l'aire lliure. Per aquest motiu, els horts estan situats prop del nucli urbà, ja que d'aquesta manera es facilita el seu accés als usuaris.

  Els adjudicataris també tindran al seu abast diferents cursos de formació. Des del departament d'Agricultura de l'Ajuntament s'han dut a terme diverses convocatòries del curs per a l'obtenció del carnet de Manipulador de Productes Fitosanitaris nivell Bàsic, i pel qual, ja han passat més de 250 persones en els últims dos anys. També estan programats, del 3 al 6 d'abril, els cursos de Reg, Fertilització i Germinació, així com un d'Horticultura impartit gràcies a la col·laboració de l'IVIA (Institut Valencià d'Investigació Agrícola). I està previst promocionar uns altres que aniran des de la permacultura fins al cultiu de remeis naturals per a la salut. Qualsevol persona interessada a realitzar aquests cursos pot dirigir-se al departament d'Agricultura, situat a la plaça Dos de Maig, per a obtindre més informació.

  Recordem que a l'hora de l'adjudicació dels horts socials es va prioritzar a les persones sense recursos perquè tinguen una font d'aliment. «A més a més, amb els horts es pretén crear, a banda d'un espai per a cultivar, una àrea d'inclusió a l'aire lliure on puguen conviure de manera normalitzada tot tipus de persones. Però també busca ser un espai de formació per als ciutadans que desitgen fer de l'agricultura la seua forma de vida, així com fer valdre els espais degradats», ha explicat el regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Manises, Carles López.

  Pujar