elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els joves de Manises es consciencien amb la crisi del COVID-19 i recorren a les tecnologies per a afrontar-la

Els joves de Manises es consciencien amb la crisi del COVID-19 i recorren a les tecnologies per a afrontar-la

    El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Manises ha recollit durant 15 dies les respostes a una enquesta online on han participat joves del municipi d'entre els 12 i els 30 anys. Aquesta enquesta tenia com a principal objectiu el de conéixer com s'han sentit les persones joves de Manises durant els dies que ha durat el confinament. A més, l'enquesta incloïa altres qüestions sobre els canvis en les activitats rutinàries, els sentiments que han manejat o l'actitud amb la qual els nostres joves han afrontat la pandèmia.

    La majoria dels enquestats (76,5%) han coincidit a afirmar que han portat el confinament millor del que esperaven. Aquesta sensació s'ha traduït en sentiments positius d'empatia, solidaritat, responsabilitat i compromís. Pel contrari, un 19,4% si que ha patit una situació estressant o complicada i aquesta situació s'ha manifestat en sentiments com l'ansietat, la por o la tristesa. Els sentiments negatius vénen provocats per la falta d'activitat i de relacions socials, sent aquests sentiments de peresa i avorriment els quals es reflecteixen en el 49,6% de les respostes.

    D'altra banda, 7 de cada 10 joves han establit una rutina diària durant el confinament. D'aquests, el 61,2% ho ha fet per iniciativa pròpia, a un 6,1% li l'ha establida la família i un 5,1% li ha vingut estructurada en part pel centre d'estudis o de treball. Les activitats que més s'han trobat a faltar són veure a les amistats (74,5%), veure a la família (57,1%) i realitzar activitats esportives (32,7%).

    Més de la meitat dels enquestats assenyalen que aquests dies han xatejat més amb amistats i familiars, han utilitzat el seu temps per a jocs online amb la consola o la tauleta, han fet més tasques domèstiques, han escoltat més música i han visionat més vídeos musicals i més pel·lícules o sèries de televisió. L'ús majoritari que se li ha donat al telèfon mòbil ha sigut per a connectar-se a les xarxes socials, utilitzar el Whatsapp o realitzar cridades virtuals. A més, la meitat de les persones enquestades ha usat el mòbil per a participar en reptes challenge que han circulat per les xarxes socials realitzant vídeos o penjant fotografies personals en actituds o accions divertides.

    Finalment, cal destacar que un 35,7% de les persones que han contestat a l'enquesta manifesten que sí han participat en els tallers del Departament de Joventut de Manises a través de les xarxes de Facebook o Instagram. Un 42,9% manifesta no haver participat i un 21,4% desconeixia que s'estigueren oferint activitats d'oci online.

    Pujar