elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza la primera residència d'artistes del projecte europeu ThisPLACED a Itàlia

Finalitza la primera residència d'artistes del projecte europeu ThisPLACED a Itàlia
  • El programa consta de quatre residències en diferents països europeus

La primera de les residències d'artistes organitzades en el marc del projecte europeu ThisPLACED, del qual l'Ajuntament de Manises és soci, va tindre lloc de l'1 al 6 de setembre en Vila Nappi-Polverigi, Itàlia, país líder del consorci.

El projecte ThisPLACED  té com a objecte la creació i promoció d'imaginaris culturals perifèrics i infravalorats, propis d'algunes zones poc conegudes d'Europa, amb l'objectiu de potenciar una narrativa més autèntica d'aquests llocs.

A més de l'Ajuntament de Manises, ThisPLACED compta amb la participació, de l'Associació Kulturanova Udruzenje (Sèrbia), FOK-Fundació per a la Protecció del Paisatge (Polònia) i FMC-Fundació Marche Cultura (Itàlia).

Cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa Europa Creativa, el projecte va arrencar en l'estiu de 2022 i continuarà fins a setembre de 2024, amb la creació definitiva d'un festival itinerant que presentarà el resultat de les reelaboracions artístiques d'imaginaris culturals en els quatre països involucrats.

La primera residència va tindre lloc en Vila Nappi (Polverigi), un lloc d'excel·lència per a residències artístiques a la regió, gestionat per l'associació InTeatro. La programació de la setmana, en la qual van participar 16 artistes (4 de cada país soci)  va estar desenvolupat per la Fondazione Marche Cultura i va incloure, a més d'un dia de gires en alguns dels llocs més significatius de la regió, tres intenses jornades de tallers artístics, dirigits pel tutor Masako Matsushita.

Els artistes van ser convidats a investigar, a través d'exercicis col·lectius i individuals, el projecte presentat per la Fondazione Marche Cultura que té com a objectiu els teatres històrics de la regió.

L'objectiu de les residències és desenvolupar una nova visió, com a escenari de la cultura local, involucrant els cinc sentits per a experimentar els béns intangibles de la regió, dividits en macrotemes com la música, menjar i vi, naturalesa i les seues llegendes, arquitectura i artesania.

Pujar