elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Macrorredada contra la corrupció en diversos ajuntaments d'Espanya, alguns valencians

Macrorredada contra la corrupció en diversos ajuntaments d'Espanya, alguns valencians
  • L'operació, que investiga irregularitats en la gestió del tràfic, afecta als Ajuntaments de Gandia, el Puig, Sant Vicent del Raspeig i a la Diputació d'Alacant

Este matí s'ha iniciat una macrooperació a nivell nacional en una vintena d'ajuntaments de tota Espanya. La UDEF, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional investiga una xarxa d'adjudicacions fraudulentes de sistemes d'ordenació de tràfic i, entre tots els ajuntaments implicats, es troben el de Gandia i El Puig a València, i el de Sant Vicent del Raspeig a Alacant. També afectaria a la Diputació d'Alacant.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutjat d'instrucció 2 de Badalona dirigeix l'operació que s'està duent a terme hui en diferents localitats en relació a l'empresa APLICACIONS GESPOL, S.L., relacionada amb la gestió del tràfic.

De moment, s'han practicat 49 entrades i registres en diversos Ajuntaments, despatxos i societats així com 19 requeriments de documentació en diversos municipis de, com a mínim, 5 comunitats autònomes. Madrid, Castella León, Galícia, Comunitat Valenciana i Astúries són algunes de les regions afectades. Segons aquestes mateixes fonts, de les vàries detencions realitzades, inicialment seran 15 els detinguts, entre els quals hi ha empresaris i càrrecs públics, que passaran a la disposició del titular del jutjat d'instrucció 2 de Badalona en els pròxims dies.

La causa està oberta pels delictes de prevaricació administrativa, frau a l'administració pública, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, revelació d'informació privilegiada, falsedat documental, suborn, alteració de preus de concurs públic i pertinença a organització criminal. A més, està declarada secreta.

Pujar