1 de juny de 2020 1/6/20

L'oci valencià comença la seua reconstrucció: “És necessari incrementar totes les ajudes que siguen possibles”

L'oci valencià comença la seua reconstrucció: “És necessari incrementar totes les ajudes que siguen possibles” - (foto 1)
  • Restaurants i bars han començat a rebre clients en els últims dies amb optimisme però també molta prudència

L'entrada en una nova fase ha portat amb si la reobertura dels establiments d'oci i hostaleria. La gran majoria han decidit afrontar la nova normalitat malgrat no tindre totes les garanties d'aconseguir beneficis per això. La disminució de l'aforament no ha sigut impediment per a molts locals que han pujat la persiana al llarg dels últims dies.

A nivell autonòmic, en la Comunitat Valenciana s'ha apostat per relaxar algunes mesures que fins ara constituïen una línia roja. Per exemple, l'ampliació de les terrasses o augmentar l'horari de servei oferit als clients.

“El dret a l'oci i al descans han de conviure” apunta el president de la Federació d'Oci i Turisme de la Comunitat (FOTUR), Víctor Pérez, en declaracions al InterCafé de Intereconomía València recollides per elperiodic.com, on celebra la decisió de l'Ajuntament, al mateix temps que comparteix les peticions de les associacions de veïns: “Ha d'haver-hi ampliació de terrasses però entenent que els veïns també tenen dret a descansar”.

Unes declaracions amb les quals convida a reflexionar al sector perquè, al seu judici, si també s'ampliara l'horari d'obertura de bars i restaurants – com ha ocorregut a Alacant - s'estaria perjudicant el sector de l'oci. Els pubs i discoteques, els quals encara romanen tancats, veurien disminuir la seua cartera de clients. “L'hostaleria i l'oci està fent un esforç i arribarem reinventant-nos” destaca Pérez.

Postura compartida pel president de la Confederació d'Empresaris Turístics, Luis Martí, qui ha apuntat en el mateix programa la necessitat de posar en marxa mesures que afavorisquen aquesta reconstrucció: “És necessari incrementar totes les ajudes que siguen possibles”.

I és que per a Martí “una obertura massiva serà quasi impossible fins que hi haja mobilitat entre províncies i es reòbriguen les fronteres”. “El que hi ha ara són obertures esporàdiques perquè hi ha demanda, s'aquesta prestant un servei essencial” ha afirmat.

“Si es per al turisme va a gripar l'economia en el seu conjunt” recorda el president, qui a més destaca que en general hi ha una gran responsabilitat col·lectiva i individual entre empresaris i clients: “La realitat és que la gent que ha obert aquesta treballant amb absoluta normalitat i els clients estan actuant amb civisme i educació”.

Malgrat això, tots dos coincideixen en el gran camí que queda per recórrer per a poder aconseguir estar a nivells anteriors a la crisi sanitària del coronavirus. Una meta per a la qual encara caldrà esperar.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar