elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llum verda del Consell per a completar les rondes d'Elx i de Castelló

Llum verda del Consell per a completar les rondes d'Elx i de Castelló

  El Consell ha aprovat este dilluns sengles convenis per a l'execució de les obres de finalització de la ronda oest de Castelló de la Plana i de la ronda sud d'Elx.

  Amb estos dos trams les dos ciutats podran completar després de diversos anys d'aturada les seues rondes de circumval·lació, dos 'anells exteriors' que permetran millorar el trànsit en les dos urbs.

  Finalització de la ronda sud d'Elx

  En el cas il·licità, el tram a obrar estaria entre la carretera CV-851 i la N-340. L'actuació, que tindrà un pressupost de 35.875.000 euros, contribuirà a la millora de la seguretat viària i de l'accessibilitat al nucli urbà i als equipaments públics pròxims. Així mateix, suposarà la vertebració de l'entorn metropolità de la ciutat.

  Este tram és l'únic que queda pendent d'executar per a permetre tancar completament la ronda exterior a Elx, i, d'esta manera, donarà una alternativa al trànsit metropolità per una ronda completa que voreja el nucli urbà i que evita la necessitat de circular per este.


  Carlos Mazón ha firmat amb l'alcalde d'Elx, Pablo Ruz, el conveni per a l'execució de les obres de finalització de la ronda sud d'Elx, entre la carretera CV-851 i la N-340 que compta amb un pressupost de 43.675.000 euros, dels quals 35.875.000 euros seran aportats per la Generalitat i 7.800.000 euros per l'Ajuntament d'Elx.

  El cap del Consell ha destacat que “en temps rècord, tan sols 5 setmanes, han sigut suficients per a posar en marxa un projecte que beneficiarà a més de 200.000 il·licitans i que portava paralitzat huit anys” i ha ressaltat que “l'actuació “contribuirà a la millora de la seguretat viària i de l'accessibilitat al nucli urbà i als equipaments públics pròxims”.

  Per a Carlos Mazón, la firma d'este conveni és “una fita” que suposarà “un pas significatiu cap a un futur més pròsper i connectat per a la nostra comunitat que permetrà una descongestió del trànsit en la zona sud i oest del nucli urbà, millorant la qualitat de vida dels ciutadans”.

  El cap del Consell ha subratllat que, amb este conveni, “s'inicia de veritat, els tràmits perquè la ronda siga una realitat i perquè al llarg d'enguany puguen licitar-se i començar les obres”.

  El president ha afirmat que “juntament amb esta inversió, i la futura arribada del TRAM, reiterem l'aposta d'este Consell per la ciutat d'Elx” que “comptarà amb infraestructures que mereixen els seus ciutadans”.

  “Hui és un dia històric per a Elx. Amb este conveni es posen les bases per a la culminació definitiva de la Ronda Sud, després de l'última execució realitzada l'any 2015”, ha assegurat Ruz, qui ha destacat el compromís del Consell amb esta ciutat, “en assumir íntegrament l'obra sense ser la seua competència”.

  Llum verda a la ronda oest de Castelló

  En el cas de Castelló, es completaria el tram des de l'enllaç amb la CV-151 i els accessos a la Universitat Jaume I (UJI) fins a la rotonda d'accés a la N-340, l'AP-7 i la CV-17. Un projecte que podria comptar amb diverses noves rotondes, túnels i ponts per a acabar de completar la ronda de circumval·lació de la capital de la Plana.
  L'actuació, que compta amb una aportació de la Generalitat de 37.320.000 euros, contribuirà a la millora de la seguretat viària i a l'accessibilitat al nucli urbà i als equipaments públics pròxims. Així mateix, suposarà la vertebració de l'entorn metropolità de la ciutat.

  Es tracta d'un conveni singular amb un muntant total de 46.486.349 euros, dels quals 37.320.000 euros els aportarà la Generalitat i 9.166.349 euros seran per compte de l'Ajuntament de Castelló de la Plana.

  Este tram és l'únic que queda pendent d'executar per a permetre tancar completament la ronda exterior a Castelló de la Plana. D'esta manera, es disposarà d'una alternativa al trànsit metropolità per una ronda completa, que voreja el nucli urbà i evita la circulació per este.

  A tal fi, l'objecte d'este conveni és establir la cooperació necessària entre la Generalitat, a través de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, i l'Ajuntament de Castelló de la Plana per a la realització de les actuacions per a la finalització d'esta infraestructura.

  La Generalitat assumirà la direcció i execució de l'obra viària en adequades condicions de funcionalitat i seguretat viària, tant per al trànsit motoritzat com per a vianants i ciclistes, per valor de 37.320.000 euros.

  Per part seua, l'Ajuntament de Castelló de la Plana assumirà la redacció dels projectes de construcció per a la definició de les obres i documents per a l'obtenció de les autoritzacions sectorials (449.734 euros); l'obtenció de la disponibilitat dels terrenys necessaris per a l'execució de les obres (5.769.000 euros), així com la direcció i execució de les actuacions de millora/embelliment i integració ambiental addicionals de la zona verda, entre l'AP-7 i la Ronda oest (2.947.615 euros).

  Pujar