21 de setembre de 2020 21/9/20

El ple de Llíria reivindica un finançament justa per als municipis

  El ple de l'Ajuntament de Llíria ha aprovat reivindicar el Govern valencià un finançament just per als municipis de la Comunitat Valenciana. Esta iniciativa, presentada pel Grup Municipal del PP, ha comptat amb el recolzament de tots els grups polítics amb representació en Consistori edetà.

  El portaveu del Partit Popular, José Ricardo Escobedo, que ha defés la moció, ha destacat que "les administracions locals són les més pròximes al ciutadà i les que tenen un paper fonamental a l'hora de resoldre els problemes més directes dels nostres veïns i veïnes, per això, és clau dotar-los d'un finançament just que els permeta cobrir les demandes de la ciutadania".

  En este sentit, ha explicat que "ara que es va a debatre el finançament autonòmic, també ha d'abordar-se el finançament local, una qüestió que és absolutament necessària", per això, ha demanat que "el Consell adopte les mesures oportunes perquè es produïsca de forma real i efectiva la segona descentralització de competències degudament finançades".

  Igualment, Escobedo ha instat el Govern valencià a "col·laborar amb el finançament de totes les entitats locals de la Comunitat Valenciana a través de la participació dels seus tributs, tant els propis com els cedits, complint amb el principi de subsidiarietat".

  Respecte al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, els populars han exigit que siga "un verdader fons a què puguen accedir tots els municipis i amb això finançar tant els servicis bàsics com les inversions necessàries per a prestar-los amb els mateixos estàndards de qualitat" i també ha afegit que "se consigne amb el percentatge adequat dels impostos propis i cedits de la Generalitat, a partir d'un 12%".

  Pujar