29 de gener de 2020 29/1/20

Llíria realitza una enquesta ciutadana per a millorar el transport públic

  • Este estudi servirà per a conéixer les necessitats dels usuaris del servici i la predisposició a l'ús del transport a demanda

L'Ajuntament de Llíria ha apostat per la modernització de la gestió i prestació del servici de transport urbà. L'objectiu principal és atendre les necessitats de la ciutadania i potenciar la mobilitat de la seua població per a desplaçar-se als centres educatius, sanitaris, assistencials, administratius i també a les urbanitzacions, al mateix temps que es vol potenciar la reducció i ús del vehicle privat.

La regidoria de Mobilitat, dirigida per Paco García, a través de la de l'empresa concessionària Edetania Bus, realitzarà durant estos dies una enquesta entre els usuaris del transport públic de la localitat per a conéixer les seues experiències i millorar la qualitat del servici que s'oferix.

Segons García, “la finalitat de l'enquesta se centra en adaptar i millorar la nova Xarxa de Transport a les necessitats dels ciutadans, per a això, es facilitarà una enquesta autosuministrada a bord dels autobusos, per a conéixer els següents aspectes, perfil dels usuaris, freqüència d'ús del servici, motius principals d'ús de la Xarxa, dispersió i l'aspersió de la demanda i l'opinió del servici”.

La mostra es realitzarà sobre 300 entrevistes. Per a això, es disposarà de la presència de dos enquestadors a bord de cadascun dels autobusos auditats en cada línia, situant-se un en cada porta del vehicle.

De forma paral·lela, als usuaris de les urbanitzacions, es consultarà de forma personalitzada (entre parada i parada) sobre la predisposició a l'ús del transport a demanda.   

Pujar