elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria acull l’exposició “La Germania: un conflicte de la València del Renaixement”

Llíria acull l’exposició “La Germania: un conflicte de la València del Renaixement”
  • La mostra itinerant de la Universitat de València es podrà visitar en Ca la Vila fins el pròxim 30 de maig

MÉS FOTOS
Llíria acull l’exposició “La Germania: un conflicte de la València del Renaixement” - (foto 2)
Llíria acull l’exposició “La Germania: un conflicte de la València del Renaixement” - (foto 3)

La ciutat de Llíria acollirà, del 6 al 30 de maig, l'exposició “La Germania: un conflicte de la València del Renaixement” en l'edifici de Ca la Vila. La Universitat de València, a través del seu Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, promou este projecte que compta també amb la col·laboració de Caixa Popular.

L'alcalde Manolo Civera i el vicerector Jorge Hermosilla han visitat hui esta mostra que rememora a través de 30 panells expositius, elaborats per vint investigadors de la Facultat de Geografia i Història, l'impacte social i històric que va tindre ‘La Germania Valenciana’ (1519-1522) a la ciutat de València.

Ixos tres anys van marcar un abans i un després, amb l'arribada d'un nou rei, l'aflorament de revoltes antisenyorials, l'emersió de noves classes socials urbanes que exigien major protagonisme i el pas del món medieval a la coneguda com a Edat Moderna.

Un gran terratrémol social que no solament es va centralitzar a València, ja que moltes altres poblacions van ser protagonistes en este context històric. Entre elles es trobava Llíria, al costat d'altres ciutats i pobles com Sant Mateu, Vinaròs, Peníscola, Oropesa, Vila-real, Borriana, Almenara, Sagunt, Alzira, Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Alcoi, Elx, Orihuela o Alacant.

D'esta manera, Llíria acull aquesta exposició itinerant perquè la ciutadania edetana conega, de primera mà, la importància que va tindre ‘La *Germania’ a la València de fa 502 anys.

La mostra estarà oberta al públic de dimarts a divendres, en un horari de 10.00 a 14.00 hores. A més, també es podran concertar visites grupals en Turisme Llíria per als caps de setmana.

Pujar