28 de gener de 2020 28/1/20

Llíria aborda la remodelació del mercat municipal amb la Direcció General de Comerç

Llíria aborda la remodelació del mercat municipal amb la Direcció General de Comerç - (foto 1)

  El regidor de Comerç de l'Ajuntament de Llíria, Joanma Miguel, i l'edil Paco García s'han reunit amb la directora general de Comerç de la Generalitat, Rosana Seguí, per a abordar la futura remodelació i posada al punt del nou mercat municipal en els baixos de les oficines consistorials.

  L'avantprojecte que ha elaborat l'Ajuntament amb la participació dels venedors del mercat, proposa la reordenació de l'espai en dos zones: una per a l'oferta comercial i una altra per a usos municipals.

  La nova proposta recull  unes instal·lacions modernes i adaptades a la normativa actual, amb un espai de 200 metres quadrats aproximadament i un total de huit llocs de venda. D'altra banda, esta remodelació alliberaria un total de 500 metres quadrats, que es podrien destinar a altres usos municipals.

  Segons l'edil de Comerç, Joanma Miguel, “Llíria necessita remodelar este espai. D'una banda, per a mantindre el mercat en este barri de la localitat, i d'un altre, per a adaptar-se a la nova normativa de mercats i espais públics de venda”.

  Esta proposta pretén potenciar l'espai ja que “actualment, dels 21 llocs que existixen, no són més de mitja dotzena els que obrin diàriament i donen una oferta comercial variada, deixant un gran espai sense utilitat, que esta iniciativa vol reaprofitar”, ha explicat el regidor.

  Per a això, les autoritats locals han sol·licitat l'ajuda de l'Administració autonòmica, a través de la seua directora general de Comerç, Rosana Seguí, la qual ha indicat que la Generalitat col·laborarà a través de les línies de cooperació amb entitats locals que hi ha habilitades per a la remodelació i adaptació de mercats municipals.

  L'objectiu de la delegació de Comerç és poder abordar esta inversió el pròxim exercici, atés que la concessió ha finalitzat i cal reordenar els espais i fer una nova licitació dels mateixos.

  Pujar