20 de gener de 2021 20/1/21

El PP exigix al Govern de Civera que demane a Sanitat les dades oficials de contagi per COVID-19 municipi a municipi

  • La portaveu popular recorda que “la Comunitat Valenciana s'ha negat a oferir estes dades mentres altres comunitats autònomes com Madrid, Euskadi, Catalunya, Cantàbria, Canàries, Múrcia o Astúries sí que els estan facilitant"

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha exigit al Govern de Manolo Civera que demane a la conselleria de Sanitat les dades oficials de contagi per COVID-19 municipi a municipi.

Mazzolari s'ha pronunciat així davant de la falta de transparència de la conselleria de Sanitat al no facilitar informació sobre contagis en els municipis valencians, deixant els governs locals amb una embena en els ulls a l'hora de prendre decisions essencials per a combatre esta epidèmia.

En este sentit, la portaveu popular ha sol·licitat que “les dades que es faciliten han d'arreplegar quants casos han donat positiu i quants contagis amb símptomes compatibles estan guardant quarantena a l'espera de la confirmació que es tracta de COVID-19”.

La dirigent popular ha recordat que “la Comunitat Valenciana s'ha negat a oferir estes dades mentres altres comunitats autònomes com Madrid, Euskadi, Catalunya, Cantàbria, Canàries, Múrcia o Astúries sí que els estan facilitant, inclús amb formats oberts on qualsevol persona pot accedir a ells”.

Així mateix, ha insistit en el fet que “amb la informació per municipis, els governs locals poden detectar focus de contagi i actuar en conseqüència, ja que faciliten l'anàlisi real d'impacte territorial de l'epidèmia al comprovar en quines zones existixen més taxa d'incidència en funció de variables com el percentatge de persones majors de 65 anys o la densitat de la población”.

La portaveu popular ha explicat que “inclús des de la Diputació de València pot establir programes d'ajudes a municipis, ajustats a criteris reals de necessitat, optimitzant els recursos econòmics i de qualsevol tipus, de les administracions implicades”.

Pujar