5 de juny de 2020 5/6/20

Una delegació municipal visita la Cooperativa Vinícola

Una delegació municipal visita la Cooperativa Vinícola - (foto 1)

  Una delegació de l'Ajuntament de Llíria, encapçalada per l'alcalde Manolo Civera, va realitzar una visita institucional a la Cooperativa Vínicola de Llíria. Els càrrecs municipals van ser rebuts pel president de l'entitat agrícola, José Feltrer, i la seua junta rectora, en esta trobada de treball que va servir per a mostrar-los les instal·lacions situades a la carretera d'Alcublas i els resultats de les distintes campanyes frutícoles que duen a terme. 

  José Feltrer va destacar que, el 2016, la Cooperativa “va contractar a més de 400 persones en plena campanya i manté una mitjana anual de 184 treballadors. A més, actualment estem exportant a més de 30 països d'Europa, Amèrica i Àsia”.

  L'entitat compta amb 1.100 hectàrees de camps productius. En els últims cinc anys s'han reconvertit una mitjana de 70 hectàrees anuals, de les que 150 corresponen a noves varietats de cítrics més rendibles i 200 a diversos fruiters com a caquis, magranes, albercocs i alvocats.

  Només en l'últim exercici comptable va facturar 15 milions d'euros i va comercialitzar més de 25.000 tones de cítrics i 1.000 de fruites, encara que el president de la Cooperativa va anunciar que “en els pròxims cinc anys es té previst arribar a les 10.000 en fruiters”. 

  L'alcalde Manolo Civera va ressaltar “el paper de la Cooperativa de Llíria com a centre ocupador al municipi i amb presència també internacional amb les seues exportacions”. De la mateixa manera, va voler mostrar el suport de l'Ajuntament a “l'activitat i les iniciatives de reconversió del sector agrícola, que té una gran importància en la nostra economia local”.

   

  Pujar