6 de juliol de 2020 6/7/20

Condemnats a 32 anys de presó per assassinar a un home mentre dormia a la seua casa de Llíria

Condemnats a 32 anys de presó per assassinar a un home mentre dormia a la seua casa de Llíria - (foto 1)

  Els principals acusats de l'assassinat d'un home perpetuat el 22 de gener de 2015, han sigut condemnats per la Sala dels Penal del Tribunal Superior de Justícia a penes de presó de fins a 32 anys en considerar provats els fets. Segons relata la magistrada, els fets haurien tingut lloc mentre l'home dormia a la seua casa situada en una urbanització de Llíria (València).

  Els acusats van entrar en el domicili de la víctima per una finestra armats amb utensilis com una pota de cabra, un ganivet, una pistola simulada i un tub metàl·lic apte per a disparar cartutxos, uns objectes “aptes per a causar no sols lesions sinó la mort d'una persona, màximament si eren utilitzats simultàniament” tal com s'assenyala la sentència.

  A més, la sala afig que a l'interior de l'habitatge van trobar a la víctima tombada i adormida davant el televisor, i per això totalment desprevinguda i desarmada. Va ser llavors quan, tres d'ells van començar a atacarla: “la van lligar de peus i mans i, després, la van agredir brutalment amb els objectes que portaven” apunten. Finalment, un dels assaltants, li va agafar pel coll i el va estrényer fortament, asfixiant-li fins a matar-li, per la qual cosa no va poder defensar-se de manera eficaç contra els seus atacants, subratlla la Sala.

  Aquesta actuació, assegura el tribunal, sense lloc a dubte exterioritza intencions que excedeixen amb molt de les merament lesives. “Lluny d'això, l'ànim homicida atribuïble als acusats flueix de manera evident perquè no cal estimar que els acusats ignoraren el perill concret per a la vida de la víctima que van crear amb les conductes descrites, malgrat la qual cosa no van desistir de la seua acció, acceptant amb això el resultat probable que hauria de produir-se, com finalment va esdevindre”.

  Amb tot això, el tribunal confirma les penes que els va imposar l'Audiència Provincial de València per delictes d'assassinat, robatori i lesions, sent condemnat el primer d'ells a 32 anys i 11 mesos de presó i el segon a 31 anys i 5 mesos de presó.

  Pujar