21 de gener de 2021 21/1/21

Climent: 'La subestació elèctrica atendrà totes les necessitats del polígon de Les Carrases i millorarà notablement el subministrament de la zona'

Climent: 'La subestació elèctrica atendrà totes les necessitats del polígon de Les Carrases i millorarà notablement el subministrament de la zona' - (foto 1)

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat aquest matí les obres de construcció de la subestació elèctrica Les Carrases, a Llíria on ha afirmat que la nova infraestructura "permetrà atendre amb totals garanties la demanda elèctrica del polígon de Les Carrases i millorarà notablement el subministrament de la zona".

  Climent ha estat acompanyat per la directora general d'Indústria i Energia, Empar Martínez, l'alcalde de Llíria, Manuel Civera, i representants municipals i de l'empresa Iberdrola.

  El conseller ha subratllat que "resoldrà les necessitats de potència de la zona, associades principalment a la implantació de noves activitats industrials a les quals estan associades inversions i més de 1.000 llocs de treball".

  Aquesta infraestructura elèctrica compta amb una inversió de prop de 4 milions d'euros i permetrà disposar de 75 MVA de potència, mitjançant una transformació 66/20 kV.

  Així mateix, el conseller ha afegit que també permetrà donar subministrament a altres àrees industrials de Llíria, zones residencials i de la pròpia comarca del Camp de Túria".

  La subestació Les Carrases estarà connectada amb les subestacions de Llíria i la central hidroelèctrica de La Pea, a més d'amb la xarxa de distribució existent, per la qual cosa contribuirà a millorar la qualitat del subministrament elèctric i atendre la demanda d'energia, tant a clients domèstics com industrials, entre els quals destaca Power Electronics, SRG Global, Pintures Suma, Hospital de Llíria, Avanced Organiz Materials Valencia (AOMSA) o Conforama, entre altres.

  Climent ha posat l'accent en la necessitat de garantir que les empreses puguen disposar d'un subministrament energètic amb totals garanties i de qualitat, ja que l'energia "no pot mai ser un obstacle que impedisca o limite la implantació de noves empreses o retalle el creixement de les existents".

  En aquest sentit, ha recalcat que "la nostra prioritat és estar al costat de les empreses donant solució davant possibles situacions de falta de subministrament o de potència insuficient i desbloquejant i agilitant al màxim les tramitacions administratives".

  Per a connectar la subestació a la xarxa d'alta tensió es construirà una nova línia aèria de 1,8 quilòmetres de 66 kV. A més, des de la subestació partiran cinc línies de mitjana tensió en 20 kV, dos de les quals estaran destinades a millorar la qualitat i la seguretat del subministrament elèctric de l'Hospital de Llíria.

  La subestació comptarà amb un sistema de telecontrol que permetrà la seua gestió durant les 24 hores del dia, des del Centre d'Operació de Distribució d'Iberdrola, la qual cosa permetrà una major rapidesa a l'hora de resoldre qualsevol incidència que es puga presentar en la xarxa elèctrica.

  Pujar