elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Red de Biblioteques Públiques de Llíria estrena nova pàgina web

La Red de Biblioteques Públiques de Llíria estrena nova pàgina web
  • Les persones usuàries trobaran un model molt més intuïtiu, fàcil i accessible des de qualsevol dispositiu

La Xarxa Municipal de Biblioteques Públiques de Llíria ha estrenat una nova pàgina web: https://www.bibliotecaspublicas.es/lliria. D'esta manera, la localitat s'ha acollit a la possibilitat que ofereix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per a la creació d'un portal web per a les biblioteques públiques a través d'una eina informàtica, d'ús lliure i gratuït, desenvolupada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària.

El regidor de l'àrea, Paco García, ha explicat que “les persones usuàries es trobaran amb un model molt més intuïtiu, de fàcil navegació i accessible des de qualsevol dispositiu”.

Esta nova pàgina web presenta una interfaç que no requereix de formació tecnològica especialitzada i amb una forma modular que permetrà crear les seccions i subseccions que es desitgen, adaptable així als diferents característiques i recursos de les biblioteques. Però, a més del nou disseny del lloc web, també s'ha reforçat el contingut informatiu d'este.

Més enllà de la informació general sobre els serveis que ofereix la biblioteca, el seu catàleg de fons o el de la Xarxa de la Comunitat Valenciana, també es pretén donar a conéixer altres dades rellevants sobre el funcionament d'estes, com les novetats adquirides, les guies de lectura, la programació d'activitats, aspectes referents al fons local de la Xarxa Municipal de Biblioteques o els serveis en línia (préstecs, reserva de documents, obtenció de carnets, suggeriments…).

García ha recalcat que totes estes millores pretenen “crear una pàgina d'inici que permetrà a les persones usuàries descobrir fàcilment tots els recursos que posa a la seua disposició”. “És una evidència que la majoria de les persones que accedeixen als materials i serveis de la biblioteca ho fan en línia, per la qual cosa era essencial que treballàrem a millorar les eines d'interacció”.

Pujar