2 de desembre de 2020 2/12/20

La Lliga Bankia d´elit de raspall femení tornarà el mes de juliol

La Lliga Bankia d´elit de raspall femení tornarà el mes de juliol - (foto 1)
  • Després de més de dos mesos sense poder jugar ni entrenar en els trinquets les jugadores a poc a poc tornen a entrenar encara que amb mesures de distanciament i de forma individualitzada

La XIV Lliga Bankia d´elit de raspall femení, es va paralitzar igual que totes les competicions del nostre territori a causa de la pandèmia del Covid-19 que obliga al confinament de l'esport i de la societat en la seua major part. Només es van poder disputar dos jornades de competició que van deixar detalls de la gran competició que anàvem a gaudir. Els clubs començaran a entrenar a partir de la setmana que ve si entrem en Fase 2, i les jugadores tindran un mes per a tornar a posar-se en forma, encara que hauran d'adaptar-se a una posada a punt per etapes, primer amb entrenaments més individualitzats i amb el pas de les setmanes es podrà anar entrenant en xicotets grups.

També pot ser que afecte algunes jugadores els exàmens de la Universitat, que coincidirà amb el retorn a la competició en alguns casos, per la qual cosa la tornada pot igualar més les forces de les set formacions que disputen la competició més important femenina per equips de raspall. Bicorp A, Beniparrell A, Borbotó A, l´Alqueria d´Asnar, Borbotó B, Moixent A i Alcàntara del Xúquer hauran d'afinar la posada a punt i preparar-se per a un mes de juliol que pot ser espectacular. La formació de Bicorp A, és la gran favorita després de conquistar les últimes tres edicions 2017, 2018 i 2019, encara que els seus rivals segur que li ho posen molt complicat. Beniparrell A, pot ser un dels seus màxims rivals ja que després de conquistar els títols en 2014, 2015 i 2016 no ha pogut tornar a alçar el trofeu de campió, encara que va quedar subcampió en 2017 i 2019. Borbotó A, podria ser altre dels equips que pot lluitar amb els dos grans dominadors de la Lliga en els últims anys. L´Alqueria d´Asnar, porta anys demostrant que pot ser l'alternativa i s'ha convertit en el millor conjunt de la província d'Alacant.

La passada temporada l'equip d'Alcàntara del Xúquer va estar a punt de derrotar en les semifinals a l'equip de Bicorp A, per la qual cosa pot ser la sorpresa aquesta temporada si recupera el nivell de la passada temporada en l'Autonòmic de parelles. A la formació de Borbotó B segurament li haurà vingut bé aquesta aturada per a recuperar a dos de les seues jugadores, Amparo que es va lesionar al febrer i no va poder començar la competició i Irene que estava lesionada des del mes de desembre. Pel que aquest equip pot ser un dur rival en la Lliga que començarà al juliol. Moixent A, tractarà de fer un pas al capdavant per a continuar millorant els seus registres amb els millors equips del raspall femení. Ens esperen unes setmanes intenses de preparació i un mes de juliol apassionant. La Federació de Pilota Valenciana porta setmanes preparant la volta a la competició amb reunions on-line i en els pròxims dies es reunirà amb els clubs implicats per a marcar la volta a la competició oficial sempre que les autoritats sanitàries ho permeten.

Pujar