24 de setembre de 2020 24/9/20

L'IVC col·labora amb 'Enderrock' en un número especial de l'escena musical valenciana

L'IVC col·labora amb 'Enderrock' en un número especial de l'escena musical valenciana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'IVC col·labora amb 'Enderrock' en un número especial de l'escena musical valenciana - (foto 2)

  L'Institut Valencià de Cultura ha col·laborat amb la revista 'Enderrock' en un especial sobre l'escena musical valenciana. La portada i el tema central estan dedicats al nou projecte de Xavi Sarrià, que va ser la veu d'Obrint Pas, un dels grups més significatius del panorama musical valencià. Aprofitant l'eixida del seu àlbum 'Amb l'esperança entre les dents', la revista també encarta un disc compacte commemoratiu dels vint anys de la discogràfica, 'Propaganda', una 'mixtape' realitzada pel discjòquei Puxi amb temes inèdits i gravacions d'Auxili, Zoo, Feliu Ventura o Sarrià, entre d'altres.

  La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha manifestat que "és una gran alegria que una revista especialitzada amb una trajectòria com la d''Enderrock' dedique un monogràfic a la música pop i 'rock' que es fa a la Comunitat valenciana, mostra de la quantitat i qualitat dels nostres músics."

  Un dels temes centrals de la revista és l'informe del periodista i crític musical Josep Vicent Frechina sobre l'escena emergent valenciana, 'Collita de fruits al país de l'olivera', a més de col·laboracions del cantautor Pau Alabajos i la directora del segell Mésdemil, Carme Laguarda. També inclou una conversa sobre creació entre Alabajos i el cuiner Ricard Camarena del restaurant Bombas Gens Centre d'Art, la confessió de Pau Roca ('La habitación roja') dels seus deu referents musicals i un viatge al 'backstage' de La Casa Cantonera, d'Algemesí, a càrrec de Míriam Cano.

  Així mateix, inclou una conversa amb Mireia Vives i Borja Penalba de l'escriptor Joanjo Garcia; una entrevista amb Miquel Àngel Landete, 'Sènior', al voltant de 'Valenciana, vol. 1', a càrrec d'Oriol Rodríguez; una xerrada amb Pablo Sánchez, de La Raíz, que parla de la seua trajectòria amb Òscar Piera, o un balanç del final de la trajectòria d'Aspencat.

  Altres artistes destacats són les alcoianes Júlia, els valencians Tardor, els alacantins Futuro Terror, el grup de 'reggae' de L'Horta Candela Roots o la veu 'jazzie' d'Eva Dénia. Les 'Claus del mes' les protagonitzen Carles Dénia, Sergi Contrí, Ovidi4 i la Fira Trova'm!

  Pujar