21 de setembre de 2020 21/9/20

L’Institut Valencià de Cultura presenta les activitats de l’àrea de música al Mercat de Música Viva de Vic

L’Institut Valencià de Cultura presenta les activitats de l’àrea de música al Mercat de Música Viva de Vic - (foto 1)
  • L’àrea de Música i Cultura Popular ha presentat Sonora, el circuit de la música valenciana que naix dels Premis Carles Santos, i Trovam, la fira valenciana de la música, al Mercat de Música Viva de Vic

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat al Mercat de Música Viva de Vic els projectes més immediats de l’àrea de Música i Cultura Popular, concretament el circuit Sonora, que naix dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, i la fira Trovam, que al novembre celebrarà la seua setena edició a Castelló.

La presentació dels projectes de l’Institut Valencià de Cultura ha estat a càrrec de Marga Landete i ha comptat també amb la presència de Joan Gregori Maria, director del Trovam, la fira de la música valenciana. Després de la presentació, ha tingut lloc el ‘showcase’ de l’Eix Radical, la proposta sonora conjunta que porten a terme la cantautora d’Oliva Clara Andrés i les alcoianes Júlia.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular, ha explicat: “Per a l’Institut Valencià de Cultura, tindre presència en els principals esdeveniments de la indústria musical és una aposta essencial perquè ens permet donar a conéixer els nostres projectes i iniciatives i ampliar les possibilitats per a la nostra escena musical, amb la qual cosa s’afavoreix la internacionalització i es contribueix al fet que els professionals valencians puguen estar presents en altres cites”.

Sonora és el nou circuit de la música valenciana, que portarà d’octubre de 2019 a febrer de 2020 els grups guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana per tot el territori. L’objectiu principal de Sonora és la creació d’una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D’aquesta manera, grups i solistes tindran la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

Pel que fa a la Fira Valenciana de la Música, el Trovam-Pro Weekend, que tindrà lloc a Castelló entre el 7 i el 10 de novembre, s’ha consolidat com la convocatòria professional més important de la indústria al nostre territori. Forma part del projecte estratègic ‘Fes Cultura’ de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana des del 2016 i està coorganitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb altres entitats.

Pujar