20 de setembre de 2020 20/9/20

L'Institut Valencià de Cultura organitza una jornada d'internacionalització de l'animació en la Filmoteca

L'Institut Valencià de Cultura organitza una jornada d'internacionalització de l'animació en la Filmoteca - (foto 1)

    L'Institut Valencià de Cultura i Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV) han organitzat una jornada d'internacionalització sobre el sector de l'animació en la Filmoteca amb l'objectiu destacar la importància del guió a l'hora d'aconseguir l'èxit en la internacionalització dels productes audiovisuals.

    Durant la jornada, en la qual s'ha tingut en compte no solament els creadors, sinó també les associacions i altres agents de la indústria, es parlarà d'oportunitats i reptes per a l'animació valenciana en el panorama internacional, de la creació de continguts per a aquest mercat o de quins són els condicionants tècnics per a l'escriptura. També s'abordaran aspectes importants en el procés de creació, com la traducció o el doblatge.

    La jornada ha sigut presentada pel director adjunt d'Audiovisual i Cinematografia de l'IVC, Jose Luis Moreno, acompanyat per la vocal de la Junta Directiva de EDAV, Antonia Montaner. En les diverses trobades participen Paloma Mora, presidenta de l'Associació Valenciana d'Empreses Productores d'Animació; Manel Cubedo, productor i realitzador; Maxi Valero, director de continguts de WiseBlue Studios i que va participar en la producció del llargmetratge 'Animal Crakers'.

    Als creadors valencians se suma també Guillermo García Carsí, creador, director i guionista de la reeixida 'Pocoyó', qui participa també en la producció de 'Tadeo Jones 2' i està desenvolupan diverses creacions per a Disney.

    Pujar