elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Institut de Neurociències obri les seues portes al públic en la Setmana del Cervell

L'Institut de Neurociències obri les seues portes al públic en la Setmana del Cervell
  • La inauguració de l'esdeveniment i l'inici del cicle Cervell i Societat tindrà lloc demà dimarts, amb la taula redona Comunicar la neurociencia en la era digital, en la qual intervindran Lydia Gil, documentalista de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssic

  • La Setmana del Cervell, que té lloc des de hui dilluns fins divendres que ve, està organitzada en col·laboració amb la DANA Alliance, una entitat sense ànim de lucre recolzada per la Fundació Charles A. Dana, per al foment i difusió de la ciència bàsica d

L'Institut de Neurociències, centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Miguel Hernández (UMH), celebra des de hui i fins el pròxim divendres, 18 de març, la Setmana del Cervell, en col·laboració amb la DANA Alliance, una organització sense ànim de lucre recolzada per la Fundació Charles A. Dana, una aliança de neurocientífics dedicats a proporcionar informació sobre els beneficis de la investigació bàsica del cervell.

Com parla el nostre cervell, l'efecte placebo, què recordem i què no, com veure les autopistes del cervell o com l'exercici entrena les neurones per a previndre el dolor són alguns dels temes que els investigadors del centre abordaran, durant aquests cinc dies, en la Setmana del Cervell, una iniciativa coordinada per Juan Antonio Moreno Bravo, director del grup d'investigació Desenvolupament, Connectivitat i Funció dels Circuits del Cerebel.

Amb aquesta jornada de portes obertes, l'Institut de Neurociències tracta de mostrar al públic visitant cap a on va la investigació del cervell i, especialment, com es realitza aquesta investigació. Per a això, aquests dies de 10 a 14 hores, s'han organitzat tallers i xarrades divulgatives per a estudiants, amb entrada programada. Les vesprades del dimarts, dimecres i dijous, en horari de 16 a 18.30 hores, l'accés serà lliure fins a completar aforament (60 persones). S'exhibirà també una exposició de fotografia científica d'investigadors de l'Institut de Neurociències.

Els tallers abordaran temàtiques com els Models Animals en la Investigació, les Il·lusions Sensorials, l'Electrofisiologia del cos humà, la Genètica i Biologia Molecular, Histologia i Documentació del Sistema Nerviós Central, i l'Anatomia del Cervell Humà. A això se sumen 15 xarrades divulgatives impartides per investigadors de l'institut.

La Setmana del Cervell comptarà amb estands de l'Associació de Dany Cerebral Adquirit d'Alacant (ADACEA), l'Associació de Xiquets/as Joves i Adults amb Discapacitat d'Alacant (ANDA) i Dona i Neurociència.

Els tallers, estands, l'exposició artística i les xarrades es duran a terme a l'Edifici Balmis, del Campus de Sant Joan d'Alacant, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx a Sant Joan d'Alacant (Alacant).

La inauguració oficial de la Setmana del Cervell i l'inici del cicle Cervell i Societat tindran lloc demà dimarts, 15 de març, a les 18.30 hores, a la Sala d'actes de l'Institut de Neurociències, amb la taula redona Comunicar la neurociencia en la era digital, en la qual intervindran Lydia Gil, documentalista especialitzada en informació digital i xarxes socials, i el influencer i científic Pablo Barrecheguren, autor de Neurogamer: Cómo los videojuegos nos ayudan a comprender nuestro cerebro. La taula estarà moderada per Sandra Jurado i José López Atalaya, investigadors de l'Institut de Neurociències.

La Setmana del Cervell compta amb la col·laboració de la Societat Espanyola de Neurociències, la Universitat Miguel Hernández, la Càtedra Remedios Caro Almela i Leica.

 

Pujar