elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

De l'institut a l'espai: estudiants valencians contactaran amb l'Estació Espacial Internacional

De l'institut a l'espai: estudiants valencians contactaran amb l'Estació Espacial Internacional
  • L'astronauta Loral O'Hara contestarà des de la ISS a diverses preguntes d'estudiants de Batxillerat d'instituts de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
De l'institut a l'espai: estudiants valencians contactaran amb l'Estació Espacial Internacional - (foto 2)
De l'institut a l'espai: estudiants valencians contactaran amb l'Estació Espacial Internacional - (foto 3)

La Universitat Politècnica de València (UPV) albergarà un acte “espacial” este pròxim divendres, dia 9 de febrer, l'objectiu del qual és fomentar l'interés per la ciència entre la joventut.

120 estudiants de Batxillerat, a més d'un grup de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació (ETSIT) de la UPV, tindran l'oportunitat de presenciar en directe des de la sala d'actes de l'ETSIT una connexió amb l'Estació Espacial Internacional (ISS), i participar en una ronda de preguntes sobre ciència.

El contacte radi-educatiu es produirà a les 9:12h. (hora local), i es prolongarà durant deu minuts. En eixe interval, l'astronauta i enginyera aeroespacial estatunidenca Loral O’Hara respondrà a 20 preguntes que formularà part de l'estudiantat de Batxillerat participant, de cinc instituts de la Comunitat Valenciana.

Estes qüestions abordaran tant aspectes científics, com puga ser el grau d'afectació de la microgravetat o el protocol a seguir davant la possible aparició de virus en l'ISS, com altres preguntes de caire personal o relacionades amb la formació i la preparació d'O’Hara.

Prèviament (a partir de les 8h), el públic podrà informar-se sobre els passos que s'han seguit per a dur a terme esta iniciativa en la UPV.

Està prevista l'assistència a l'acte de la secretària autonòmica d'Universitats, Esther Gómez, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel Duarte, i el rector de la UPV, José E. Capella.

Loral O’Hara

Loral Ashley O'Hara (Houston, Texas, 1983) és una enginyera estatunidenca i astronauta de NASA. Llicenciada en enginyeria aeroespacial per la Universitat de Kansas, al juny de 2017 va ser seleccionada com a candidata a astronauta.

O’Hara forma part de la tripulació de la ISS (Expedició 70) des del 15 de setembre de 2023, com a enginyera de vol en la qual és la seua primera missió en l'espai.

Pujar