7 d’agost de 2020 7/8/20

L'Institut l'Alcalatén i els col·legis el Braçal i El Pla guanyen el Concurs Escolar ONCE a nivell autonòmic

L'Institut l'Alcalatén i els col·legis el Braçal i El Pla guanyen el Concurs Escolar ONCE a nivell autonòmic - (foto 1)
  • Han resultat guanyadors a nivell autonòmic en la 34 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE

MÉS FOTOS
L'Institut l'Alcalatén i els col·legis el Braçal i El Pla guanyen el Concurs Escolar ONCE a nivell autonòmic - (foto 2)
L'Institut l'Alcalatén i els col·legis el Braçal i El Pla guanyen el Concurs Escolar ONCE a nivell autonòmic - (foto 3)

El col·legi CEIP El Pla d'Elx, el col·legi CEIP El Braçal d'Estivella i l'IES l'Alcalatén de l'Alcora han resultat guanyadors autonòmics del 34 Concurs Escolar ONCE. Sota el lema "Reinventem junts una escola per a tod@s", el concurs cercava treballar aspectes com l'educació emocional, les intel·ligències múltiples, l'ús de les noves tecnologies, el redissenye d'espai escolar o la diversitat en l'aula.

Així, els alumnes i escolars han realitzat propostes per a fer una escola per a tots. En la categoria A ha guanyat el CEIP El Braçal d'Estivella amb els seus alumnes de 3º de Primària A, mostrant una bola del món formada per les peces d'un puzle en la qual cadascuna d'elles és diferent però totes elles són necessàries per a formar la bola del món. L'objectiu, mostrar com la inclusió és donar la benvinguda.

En la categoria B, a nivell autonòmic el guanyador ha sigut El col·legi CEIP El Pla d'Elx, amb la classe de 6º de Primària A. Ells han dissenyat un cartell en el qual apareixen agafant una rajola per a formar la paret de l'escola. Les bases de l'edifici són unes paraules que carreguen en un carretó. I el títol del cartell està fet formant les lletres amb el seu cos.

Finalment, en la categoria C, el vencedor a nivell autonòmic ha sigut l'IES l'Alcalatén de l'Alcora amb el seu projecte 'no ens eduqueu diferent'. Els alumnes d'1 de l'AÇÒ B han preparat un projecte en el qual un grup de xiquets entren en el pati del col·legi per a començar la seua classe de EF, entre ells hi ha un xiquet invident al que se li tracta de forma diferent al principi. Finalment, tots els seus companys es tapen els ulls per a estar en les mateixes condicions.

En aquest 34 Concurs Escolar del Grup Social ONCE s'ha convocat a tots els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell que reivindica una escola per a tod@s, acompanyat d'una audiodescripció. Mentre, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (d'un minut de durada) acompanyada d'un guió detallat.

Ara solament queda la fase nacional, el resultat de la qual sabrem l'11 de maig.

Pujar