17 de gener de 2021 17/1/21

L'hostaleria valenciana demana reobrir l'oci nocturn i anotar a una llista tots els clients

L'hostaleria valenciana demana reobrir l'oci nocturn i anotar a una llista tots els clients - (foto 1)
  • S'ofereixen a posar un controlador en cada sala perquè es complisquen les mesures sanitàries

Bars, cafeteries i restaurants tenen prohibit obrir més tard de la una de la matinada en la Comunitat Valenciana a causa de les restriccions pel coronavirus que va imposar Sanitat. Pitjor ho tenen els locals d'oci com a pubs i discoteques, que tenen prohibida directament la seua obertura.

Davant el pròxim venciment del termini de pròrroga de 21 dies naturals d'aquestes restriccions a València, Alacant i Castelló, els hostalers de les tres províncies s'han unit per a demanar canvis en les restriccions. Obrir fins més tard, ús de màscara quan no s'estiga consumint, tindre un controlador de sala perquè es complisquen les mesures o apuntar les dades de tots els clients per a poder localitzar-los si fóra necessari.

Així, d'una banda, demanen que tant locals d'oci com restaurants puguen tindre obert fins a la 01.30 hores i a partir d'aqueixa hora disposaran de trenta minuts per a efectuar el desallotjament ordenat dels establiments i evitar possibles aglomeracions dels clients que abandonen en local perquè el mateix es faça de manera progressiva.

També demanen disposar d'ambientació musical en els límits que estableix la seua llicència d'activitat. Rebutgen que es puga servir en barra però sí que es puga consumir dins del local, en taula asseguts i a una distància de 1,5 metres entre taules. Així mateix, demanen que en aquells locals d'oci que es dispose de terrassa, l'aforament siga el mateix que s'estableix per a les activitats d'hostaleria i restauració.

La petició que fa la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) va ser traslladada a la Conselleria de Sanitat en una reunió aquest dimarts.

En ella es va transmetre també la necessitat que el client faça ús de la màscara quan no estiga consumint i el sector s'ofereix a fer un llistat amb dades dels assistents complint amb les normes de protecció de dades de caràcter personal: “Aquests llistats es posaran a la disposició de les autoritats sanitàries si així ho requeriren”. Finalment, aporten un plus de seguretat en oferir que es dispose d'un controlador de sala encarregat de labors d'emplene de les condicions de funcionament per part dels clients i seguretat i cartelleria i senyalització específica amb les condicions de funcionament dels locals d'oci situada en diferents punts de l'interior de l'establiment.

“Les propostes es fan atenent la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana, que la situen com una de les tres millors comunitats autònomes en xifres de les condicions sanitàries i davant el fet que les instal·lacions dels locals d'oci (espais, sistemes de climatització i regeneració d'aire, condicions estructurals, entre altres) té un plus de compliment de condicions de seguretat respecte d'una altra mena d'activitats, que en aquest moment es troben obertes”, explica en un comunicat la Confederació que agrupa les associacions de València, Alacant i Castelló.

Des de la Generalitat, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, recolza les propostes del sector encara que puntualitza que sempre estarà per davant el que diguen les autoritats sanitàries: “Cal escoltar al sector i examinar la proposta que fan per a conviure d'una manera segura i responsable amb la situació sanitària que vivim. Crec que serà bo no sols per a l'economia ja que quan el turisme cau, la ciutat tremola”.

Així s'ha manifestat el màxim responsable de turisme en la Comunitat Valenciana en ser preguntat per elperiodic.com per aquesta bateria de propostes. Des del sector lamenten que ells estan complint unes condicions de seguretat per damunt d'altres activitats que sí que estan obertes: “M'agradaria que tots els sectors de l'economia hagueren afrontat amb el rigor que l'han fet l'hostaleria i el turisme”, conclou Francesc Colomer.

Pujar