elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'hostaleria i l'oci valencians lamenten que el certificat covid arriba "tard i malament"

L'hostaleria i l'oci valencians lamenten que el certificat covid arriba "tard i malament"
  • El sector demana una volta total a la normalitat, recuperant horaris, aforaments i pistes de ball

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) reclama al Consell que la Comunitat Valenciana se sume ja al mapa autonòmic de la recuperació dels locals d'oci, comptant amb millors dades sanitàries que les regions en què les pimes del sector han recuperat prestacions pròpies d'un pub, discoteca o sala de festa.

Recorden que País Basc o Galícia han recuperat la pista de ball, la Comunitat de Madrid o Castella i Lleó els horaris habituals de tancament i Andalusia i Navarra el poder utilitzar taules altes perquè el públic puga estar dret en els establiments.

No obstant això, segons lamenten des de la CEOH, la recuperació de l'activitat dels locals d'oci i a la Comunitat Valenciana "segueix en uns llimbs" quan falten tot just 5 dies perquè vencen les actuals mesures restrictives en vigor. A canvi, des de la CEOH assenyalen que l'únic anunci concret realitzat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, és la disposició a implantar el certificat covid el proper 9 d'octubre. Una eina, diuen, que arriba "tard i malament i amenaça de retardar encara més la tornada a la normalitat" del sector si no s'aprova de manera immediata, tenint en compte la seua indefinició jurídica i l'activació hauria de suposar la recuperació de la pista de ball, els horaris segons llicència i aforaments al 100%.

En aquest sentit, recorden que els propis empresaris ja van proposar en el passat mes de maig utilitzar el passaport Covid de la UE, quan entrés en vigor l'1 de juliol per facilitar l'activitat turística i els viatges a la UE, estenent la seua aplicació a la activitat cultural, els espectacles i l'oci. No obstant això, assenyalen, el Consell proposa ara que entre en vigor el proper 9 d'octubre, 5 mesos després, quan pràcticament el 100% de la població major de 12 anys estarà immunitzada, bé per haver passat la malaltia o per haver complit la doble pauta de vacunació. A més, puntualitzen, data en la qual el propi Ximo Puig va marcar com tornada a la "normalitat" sense més requisits ni restriccions.

De la mateixa manera, asseguren que "el passaport Covid és completament inviable en bars i restaurants", i que l'hostaleria no pot esperar més per recuperar el seu horari de llicència fins a la 01.30 hores i aforaments en interior.

Pujar