27 de setembre de 2020 27/9/20

L'esquerra podria guanyar en la Comunitat Valenciana

L'esquerra podria guanyar en la Comunitat Valenciana - (foto 1)
  • El PSOE encapçalaria el bloc de l'esquerra i es convertiria en el partit majoritari, seguit de Compromís, Ciutadans, Partit Popular, Unides-Podem i Vox

El sondeig electoral realitzat per IMOP per a COPE per a les eleccions en la Comunitat Valenciana pronostica que Compromís seria l'opció més votada amb un 23,5% dels sufragis, per damunt del PSPV-PSOE, que obtindria un 23%; no obstant això, el partit liderat per Ximo Puig tindrien més escons: entre 24 i 26 diputats en Les Corts i els de Mónica Oltra, entre 23 i 24.

De confirmar-se aquest sondeig, es podria reeditar el Pacte del Botànic, segons el sondeig de COPE. Perquè Unides-Podem obtindria entre huit i deu escons i la suma de les tres formacions d'esquerra tindria una forqueta de 55 i 60 escons: millorarien els resultats de 2015, quan van obtindre 55.

Ciutadans quedaria en tercer lloc, amb entre 17 i 18 escons i un 16,5% dels vots, i el PPCV cauria fins a la quarta posició, amb un 15% dels vots i 16 parlamentaris. Vox entrarà en el parlament valencià per primera vegada amb entre set i huit escons, amb un 8% dels vots. A més, el partit animalista PACMA podria tindre representació en el parlament valencià, amb fins a 2 escons.

Més conclusions del sondeig electoral realitzat per IMOP per a COPE: El PP veuria reduït a la meitat el nombre d'escons en totes les seues províncies; El PSOE només perdria escons a València; Compromís i Ciutadans guanyarien escons en totes les províncies; Podemos perdria escons en totes les províncies.

Pujar