24 d’octubre de 2020 24/10/20

Les Alqueries estalvia més de 37.000€ en electricitat en els dos últims anys

    L'Ajuntament de les Alqueries ha aconseguit estalviar més de 37.000 euros en electricitat entre els exercicis de 2016 i 2017. El consistori va dur a terme una auditoria energètica per a conèixer l'estat dels sectors de l'enllumenat públic. Una vegada s'han conegut els resultats, s'han realitzat diferents ajustos en tarifes que han comportat un estalvi en les arques municipals. Pedro Aldama, regidor d'Urbanisme, afirma que "l'objectiu de l'equip de govern era optimitzar i ajustar les despeses derivades del consum elèctric del municipi. Aquesta bona gestió duta a terme per l'equip de govern va a significar que aquests diners que no es gasten es podran destinar a altres inversions que milloren la qualitat de vida de la ciutadania de les Alqueries, realitzant accions necessàries en la població i mantenint els serveis fins ara existents".

    En 2016 es va destinar 213.415,19 euros per al consum i les tarifes contractades de l'enllumenat públic, mentre que en 2017 la despesa va disminuir a un total de 193.711,68 euros, la qual cosa suposa un 10% menys en un any. El regidor explica que "estem portant una gestió responsable dels comptes de l'Ajuntament, ja que tenim molt en compte que estem treballant amb els diners de totes i tots. Des del consistori seguirem treballant en aquesta línia, optimitzant aquest tipus de despeses públiques, perquè la població no haja de pagar de més per elles. En aquest últim any també es va reduir la despesa en el manteniment d'edificis municipals gràcies a la renegociació de tarifes i contractes", manifesta Pedro Aldama.

    A més, Aldama conclou que "aquesta reducció de la despesa s'ha dut a terme sense que el servei es veja reduït, solament amb canvis en les tarifes, per la qual cosa les veïnes i veïns de la localitat no van a veure's afectats en cap moment. A més, tenim previst seguir estalviant en la factura reduint també el consum amb les noves tecnologies que existeixen en enllumenat, d'aquesta forma, a més de l'estalvi econòmic, també aconseguirem un estalvi ecològic".

    Pujar