elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Vall d'Uixó tindrà una macrogranja per a 150.000 pollastres pese al rebuig ecologista

La Vall d'Uixó tindrà una macrogranja per a 150.000 pollastres pese al rebuig ecologista
  • El Consell ha autoritzat aquesta instal·lació avícola

Una mica més de mig centenar de persones es van manifestar a l'octubre de 2020 contra la decisió del Consell d'autoritzar una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó.

L'associació Ecologistes en Acció de la Vall d'Uixó, amb performance inclosa, van eixir al carrer contra aquesta instal·lació avícola que consideren “absolutament incompatible amb la sostenibilitat ambiental”.

Fins i tot van arribar a presentar al·legacions a la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica contra la macrogranja de pollastres. Durant la seua manifestació van assegurar que “en temps d'emergència climàtica entenem com no procedeix l'autorització de noves instal·lacions amb responsabilitat directa, calculada i quantificable de provocar emissions perjudicials per a l'entorn pròxim i l'atmosfera en general”.

No obstant això, el Consell tramita quatre expedients d'ampliació, construcció de noves explotacions com la de la Vall i millores tecnològiques.

Així serà la macrogranja

En una parcel·la de 55.105 metres quadrats, situada en el sud-est del terme municipal de la Vall d'Uixó, l'empresa Pla de Pineda ja ha aconseguit la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) per a obrir aquesta explotació avícola per a 150.000 pollastres broilers.

La macrogranja constarà de quatre naus i els animals es vendran set dies després de la seua arribada a la instal·lació, una vegada aconseguisquen els dos quilos de pes.

Altres naus a Castelló

Així mateix, el Consell ha autoritzat explotacions agrícoles per a engreixament de pollastres en Zorita, per a criar polits a Santa Magdalena de Polpís i millores per a l'explotació avícola d'engreixament a Xèrica.

Pujar